News

Reguli pentru cabinetele stomatologice după 15 mai. Condițiile pe care trebuie să îndeplinească pacienții

09.05.2020 | 16:07
Reguli pentru cabinetele stomatologice dupa 15 mai Conditiile pe care trebuie sa indeplineasca pacientii
ADVERTISEMENT

Institutul Național pentru Sănătatea Publică a anunțat, sâmbătă, mai multe reguli pentru cabinetele stomatologice după 15 mai, din care aflăm și ce condiții trebuie să înplinească pacienții.

Reguli pentru cabinetele stomatologice după 15 mai

INSP anunță un set de reguli pentru cabinetele stomatologice după 15 mai, pentru ca acestea să își desfășoare activitatea în siguranță.

ADVERTISEMENT

Recomandările transmise de INSP trebuie respectate cu strictețe, pentru ca personalul medical și pacienții să fie în siguranță. Astfel, cea mai importantă recomandare este ca, la intrarea în cabinet, pacienților să li se ia temperatura, pentru ca personalul din cabinet să fie sigur că persoana respectivă nu prezintă simptome de boală.

Se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului dintre pacienți și personalul din cabinetul stomatologic, deci fără strângere de mână, cu menținerea unei distanțe de cel puțin 1,5 metri în timpul discuțiilor.

ADVERTISEMENT

În afara manoperei de tratament, medicul stomatolog trebuie să evite, pe cât posibil, contactul cu pacientul și să-i permită doar acestuia accesul în camera de tratament, cu excepția situațiilor speciale, când se va limita accesul la o singură persoană însoțitoare.

Condițiile pe care trebuie să îndeplinească pacienții

Ștaționarea în sala de așteptare este interzisă, iar în scopul descurajării așteptării se vor scoate aparatele de cafea/apă, revistele, pliantele și jucăriile.

ADVERTISEMENT

Fiecare cabinet stomatologic va avea la intrare dispensere cu soluții dezinfectante, iar dezinfectarea mânerelor ușilor, a sălii de așteptare și a recepției se va face regulat, iar toaleta va fi igienizată după fiecare folosire de către pacient.

Se recomandă ca plata să fie făcută cu cardul, iar POS-ul va fi dezinfectat și el. Accesul la tratament va trebui să se facă doar cu programare telefonică/email, după ce pacientul va răspunde la câteva întrebări.

ADVERTISEMENT

În plus, pacienții cu risc crescut (peste 65 de ani, patologii cronice) vor fi programați la începutul programului de lucru, iar cei care necesită proceduri generatoare de aerosoli vor fi programați pentru sfârșitul programului de lucru.

ADVERTISEMENT
Tags: