Sport

Regulile FRF, driblate de FC Botoșani. Moldovenii au anunțat revenirea lui Mihai Ciobanu pe banca tehnică, dar altcineva este antrenor

FC Botoșani a driblat regulile FRF pentru banca tehnică. Moldovenii au anunțat revenirea oficială a lui Mihai Ciobanu, însă altul este antrenorul echipei.
16.06.2023 | 11:39
Regulile FRF driblate de FC Botosani Moldovenii au anuntat revenirea lui Mihai Ciobanu pe banca tehnica dar altcineva este antrenor
FC Botoșani a anunțat revenirea lui Mihai Ciobanu. Cine se va ocupa de pregătirea jucătorilor. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Cluburile de fotbal din România au găsit variante pentru a dribla regulile FRF în ceea ce privește situația antrenorilor fără licență Pro. FC Botoșani a anunțat oficial revenirea pe bancă a lui Mihai Ciobanu, însă cel care se va ocupa de pregătirea jucătorilor va fi Marius Croitoru.

FC Botoșani a driblat regulile FRF. Moldovenii au anunțat revenirea lui Mihai Ciobanu, dar altcineva este antrenor

Federația Română de Fotbal a înăsprit sancțiunile pentru cluburile de fotbal care au pe bancă antrenor fără licență Pro, dar care continuă să dea indicații de la margine. La fel ca FC Voluntari, FC Botoșani a apelat la un tertip incredibil.

ADVERTISEMENT

Moldovenii au anunțat oficial revenirea ca antrenor principal a lui Mihai Ciobanu, fost director tehnic al Academiei FC Botoșani, însă Marius Croitoru va fi cel care se va ocupa cu adevărat de pregătirea jucătorilor. Valeriu Iftime declara la finalul lunii mai că Marius Croitoru va fi trecut în acte ca șef al departamentului de scouting.

Totodată, finanțatorul a precizat că Mihai Ciobanu va fi antrenorul cu licență Pro de la FC Botoșani. „Bine ai revenit, Mihai Ciobanu! FC Botoșani anunță revenirea lui Mihai Ciobanu, care a ocupat până acum funcția de director tehnic al Academiei FC Botoșani, în poziția de antrenor principal al echipei mari, poziție pe care a mai ocupat-o în trecut.

ADVERTISEMENT

Acesta va pregăti, pentru început, cantonamentul echipei noastre, care va avea loc în perioada 23 iunie – 4 iulie, în Austria, urmând să revină pentru startul noului sezon. Mult succes, Mister, și cât mai multe realizări pe banca echipei noastre!”, a fost anunțul făcut de FC Botoșani pe pagina oficială de Facebook.

Mihai Ciobanu a revenit ca antrenor principal pe banca lui FC Botoșani

Mihai Ciobanu a mai pregătit-o din postura de antrenor principal pe FC Botoșani în perioada 2005-2007. La acea vreme, echipa moldoveană evolua în liga secundă. De-a lungul carierei, Mihai Ciobanu le-a mai antrenat pe Dacia Unirea Brăila, Delta Tulcea, Gloria Buzău, Olimpia Rm. Sărat, FCM Dunărea Galați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, antrenorul principal al lui FC Botoșani a pregătit în trecut echipa de juniori a Oțelului Galați. Mihai Ciobanu a antrenat-o pe FC Botoșani la finalul anului trecut în momentul în care moldovenii se aflau în criză de rezultate ce a culminat cu demiterea lui Mihai Teja.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Mihai Ciobanu, alături de staff-ul format din Alin Blejan, Andrei Patache și Alin Bordeanu, va pregăti partida cu FCSB de la începutul lunii decembrie 2022.

ADVERTISEMENT

„Marius Croitoru este în staff-ul tehnic de la Botoșani, dar nu antrenor principal, pentru că nu poate. El va coordona scouting-ul. Are un ochi excepțional pentru jucători. Mihai Ciobanu va rămâne principal la echipă”, declara Valeriu Iftime la finalul lunii mai.

ADVERTISEMENT