Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Remarcații lui Dorin Goian după meciurile naționalei. “Ministrul apărării” putea juca chiar și acum la ce atacanți au Andorra și Belarus! Video exclusiv

Dorin Goian și-a numit remarcații după meciurile naționalei României cu Andorra și Belarus din preliminariile Campionatului European din 2024.
30.03.2023 | 16:55
Remarcatii lui Dorin Goian dupa meciurile nationalei Ministrul apararii putea juca chiar si acum la ce atacanti au Andorra si Belarus Video exclusiv
Dorin Goian a analizat defensiva naționalei României în debutul preliminariilor Euro 2024. Sursă foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dorin Goian a făcut analiza defensivei naționalei României după primele două meciuri din preliminariile Euro 2024 împotriva Andorrei, scor 2-0 și Belarusului, scor 2-1. Fostul internațional român a intervenit telefonic în ultima ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA și a pus sub lupă centrul defensivei României.

Dorin Goian, optimist după debutul României în preliminariile Euro 2024: „Am tremurat puțin pe final”

Deși jocul României nu a impresionat, mai puțin în prima repriză a meciului cu Belarus de pe Arena Națională, „tricolorii” au obținut maximum de puncte după primele două meciuri din calificările la Euro 2024. Dorin Goian, fostul fundaș central al naționalei, consideră esențiale cele două victorii, ținând cont de perioada pe care o traversează „tricolorii”.

ADVERTISEMENT

„Victoria e importantă. Mai este de discutat. Obiectivul din primele două jocuri ăsta a fost. Să plecăm cu dreptul să luăm maxim de puncte. Cu siguranță următoarele jocuri le putem aborda cu o mai mare încredere. O primă repriză bună. A doua mai puțin. Am termurat puțin pe final.

La momentul pe care îl traversăm acum cu echipa națională importante sunt punctele și să nu le pierdem cu echipele pe care trebuie să le batem. Măcar pentru a prinde locul 2, dacă o să câștigăm toate meciurile în afară de cele cu Elveția care sunt mai dificile, plecăm din poziția de outsideri.

ADVERTISEMENT

Dar noi să ne câștigăm punctele cu echipele pe care normal trebuie să le câștigăm. Ne-au ajutat și rezultatele indirecte, faptul că Kosovo a făcut doar egal cu Andorra și asta e un lucru bun pentru noi. Asta trebuie, să ne calificăm”, a declarat Dorin Goian, la FANATIK SUPERLIGA.

Dorin Goian i-a analizat pe fundașii centrali ai naționalei României: „Să nu ne ducem atât de departe”

Andrei Burcă a fost titular în ambele meciuri ale României, iar în partida de pe Arena Națională, fundașul celor de la CFR Cluj a reușit să marcheze primul gol în tricoul naționalei. Fotbalistul aflat sub comanda lui Dan Petrescu la CFR Cluj a fost inclus de UEFA în echipa ideală a etapei a doua din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

(n.r. Burcă) Ce le face Dan Petrescu la echipa de club și cum îi blamează e numai treaba dânsului. Știm cu toții că Dan Petrescu este un antrenor exigent din toate punctele de vedere și are obieciul de a-și blama jucătorii. Andrei Burcă a făcut un joc bun, a marcat un gol frumos, o execuție dificilă. Faptul că marchează fundașii centrali este foarte bine”, a mai spus Dorin Goian.

De asemenea, Dorin Goian a analizat prestația lui Radu Drăgușin pe care îl consideră unul dintre viitori fundași centrali de bază ai României. (n.r. Drăgușin) Da, nu a jucat rău. Are puține meciuri la echipa națională. Cu siguranță, cu fiecare joc pe care îl va avea la echipa națională va crește mult și încrederea lui. Faptul că joacă la echipa de club este un plus. Este un fundaș central cu calitate și de ce nu, putem spune că poate fi unul dintre viitori fundași centrali de bază ai României. 

ADVERTISEMENT

Recent, impresarul fotbalistului a mărturisit că Radu Drăgușin are gânduri mărețe. „(n.r. transfer la Barcelona sau Real Madrid) Să nu ne ducem atât de departe. Radu Drăgușin, dacă va juca la echipa națională și o va face din ce în ce mai bine atunci putem spune despre el că poate fi o soluție pentru a prinde o echipă mai bună din vest. Dar până va juca la o echipă de top din Europa, Real sau Barcelona, încă e prea mult”, a spus Dorin Goian.

„Drăgușin – Burcă – Nedelcearu, soluțiile cele mai bune pentru postul de fundaș central”

Totodată, Dorin Goian a mărturisit că adversarii vor fi mult mai dificili în următoarele meciuri din campania de calificare la Euro 2024. România înfruntă Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie) și ambele jocuri vor avea loc în deplasare.

Dorin Goian consideră că centrul defensivei României ar trebui să se învârtă în jurul tripletei Drăgușin – Burcă – Nedelcearu. „De-acum încolo adversarii vor fi mult mai puternici. (n.r. Radu Drăgușin) El ar trebui să conștientizeze șansa pe care o are. Faptul că e un jucător tânăr, faptul că Vlad Chriricheș e pe final de carieră, încep să apară accidentările și ușor e clar că trebuie să pregătim din nou un cuplu de fundași centrali pentru viitoarele campanii. Drăgușin – Burcă – Nedelcearu.

Rus a jucat bine pentru echipa națională, dar cred că cei trei sunt soluțiile cele mai bune pentru fostul de fundaș central. Cu fiecare joc, chiar dacă au apărut anumite nesincronizări în anumite momente ale jocului, jucând mai mult timp împreună se vor cunoaște mai bine și nu putem decât să sperăm ca evoluțiile lor să crească de la meci la meci”, au fost cuvintele lui Dorin Goian, la FANATIK SUPERLIGA.

Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT