Sport

Remontada uluitoare în Bournemouth – Luton. La pauză, scorul era 0-3! Ce a urmat rămâne în istoria Premier League. Video

Bournemouth - Luton a fost un „thriller” de povestit nepoților în restanța etapei a șaptea din Premier League. Nu mai puțin de șapte goluri s-au marcat pe Vitality Stadium
14.03.2024 | 10:07
Remontada uluitoare in Bournemouth  Luton La pauza scorul era 03 Ce a urmat ramane in istoria Premier League Video
Remontada uluitoare în Bournemouth - Luton. La pauză, scorul era 0-3! Ce a urmat rămâne în istoria Premier League. FOTO: Twitter Premier League
ADVERTISEMENT

Bournemouth și Luton au scris o nouă filă de poveste în Premier League. Cele două au fost adversare în restanța etapei a 17-a, meci rejucat după ce partida a fost întreruptă la finalul anului trecut pentru că Tom Lockyer s-a prăbușit din senin pe gazon.

Bournemouth – Luton, revenirea anului în Premier League. „Cireșele” au întors scorul într-o repriză

Luton, echipă aflată imediat sub linia roșie a clasamentului sub Premier League, a făcut o primă repriză de senzație în deplasarea de pe Vitality Stadium. Până în minutul 50, tabela arăta 3-0 pentru echipa lui Rob Edwards, scor stabilit încă dinaintea pauzei.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, vârful împrumutat de la Manchester United, Tahith Chong a deschis scorul în minutul 9. Apoi, irlandezul Chiedozie Ogbene a dublat avantajul oaspeților în minutul 31, urmând ca, în prelungirile primei reprize, Ross Barkley să stabilească scorul pauzei Bournemouth – Luton 0-3.

Părea seara perfectă pentru ca „pălărierii” să pună capăt seriei de șapte meciurifără victorie. „Cireșele” lui Andoni Iraola au avut însă alte planuri. Dominic Solanke, golgheterul lui Bournemouth, a dat semnalul unei reveniri puțin probabile în minutul 50.

ADVERTISEMENT

Fundașul ucraineean Zabarnyi și Semenyo au egalat prin două goluri în două minute, 62 și 64, iar ce părea o seară de coșmar pentru Bournemouth s-a transformat într-una de poveste.

Același Semenyo a făcut „dubla” în minutul 83 și, astfel, „cireșele” s-au impus cu 4-3, prima lor victorie din acest an pe Vitality Stadion.

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat, Bournemouth e pe locul 13, cu 35 de puncte, în timp ce Luton a rămas pe 18, primul loc retrogradabil, cu 21 de puncte, trei mai puține decât Nottingham.

Moment emoționant pentru căpitanul Tom Lockyer

Tom Lockyer, căpitanul lui Bournemouth, a fost salvat de meci după stopul cardiac suferit în timpul meciului cu Luton, care a fost programat inițial în decembrie. Rejucarea partidei i-a fost dedicată în mod special fotbalistului galez.

ADVERTISEMENT

O poză cu Lockyer a fost pusă pe prima pagină a programului de meci, iar fundașul în vârstă de 29 a fost aplaudat de mii de fani înainte de începerea partidei împreună cu medicii care l-au readus la viață la finalul anului trecut.

Mai mult, suporterii gazdelor au strâns peste 2000 de lire sterline pentru a le asugura transportul rivalilor de la Luton în seara de miercuri. Paradoxal, în Premier League, cel mai bogat campionat din lume, fotbalul este mai presus de goluri și de puncte.

ADVERTISEMENT