News

REPER spune când va judeca CCR Ordonanța de Urgență privind comasarea alegerilor. „Se bate cap în cap” cu normele anterioare

REPER: CCR va decide pe 14 mai privind OUG pentru comasarea alegerilor semnată de Marcel Ciolacu. Partidul spune ce drepturi i s-au încălcat
12.04.2024 | 16:12
REPER spune cand va judeca CCR Ordonanta de Urgenta privind comasarea alegerilor Se bate cap in cap cu normele anterioare
REPER spune că OUG privind comasarea alegerilor „modifică arbitrar și nejustificat” norme fundamentale / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Partidul REPER a informat, vineri, că Curtea Constituțională a României se va pronunța, la data de 14 mai, în legătură cu Ordonanța de Urgență privind comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare, la 9 iunie.

REPER: OUG a modificat „nejustificat și arbitrar norme și proceduri fundamentale”

Partidul REPER a informat, vineri, că Curtea Constituțională a României va judeca pe 14 mai, la cererea formațiunii politice care îl are pe Dacian Cioloș cap de listă pentru alegerile europarlamentare, Ordonanța de Urgență porivind comasarea alegerilor, dată de executivul lui Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

„La cererea Partidului REPER, CCR decide pe 14 mai cu privire la OUG de comasare dată de Ciolacu. Curtea Constituțională a României a fixat termenul pentru judecarea excepției de neconstituționalitate ridicată de Partidul REPER cu privire la organizarea alegerilor din 9 iunie.

Curtea va judeca pe 14 mai, la ora 10.00, Ordonanța de Urgență în baza căreia se organizează alegerile prin care s-au modificat în mod arbitrar și nejustificat, cu doar 90 de zile înainte, norme și proceduri fundamentale, printre care modul de constituire a birourilor electorale”, se arată în comunicatul REPER.

ADVERTISEMENT

Fără reprezentanți în secțiile de votare

REPER spune că accesul reprezentanților săi în secții de votare și la Biroul Electoral Central a fost împiedicat, desi acest drept era certificat de „normele legale anterior în vigoare”, norme care acum „se bat cap în cap” cu Ordonanța de Urgență semnată de premierul Marcel Ciolacu.

„Reamintim că Partidul REPER a fost deposedat de dreptul de a avea reprezentanţi în secţiile de votare şi în Biroul Electoral Central deşi are drept membri 5 europarlamentari dintre care Dacian Cioloş, Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru sunt şi candidaţi.

ADVERTISEMENT

Potrivit altor normelor legale anterior în vigoare, care se bat cap în cap cu OUG-ul lui Marcel Ciolacu, Partidul REPER are dreptul de a avea reprezentanţi în secţiile de votare”, se arată în comunicatul REPER.