News

Restaurantele din Italia se redeschid înaintea celor din România. Ce reguli vor urma clienții și ospătarii

17.05.2020 | 16:38
Restaurantele din Italia se redeschid inaintea celor din Romania Ce reguli vor urma clientii si ospatarii
ADVERTISEMENT

Restaurantele din Italia se redeschid pe 18 mai, înaintea celor din România, potrivit unui protocol comun semnat de regiuni și aprobat de Guvernul de la Roma.

Restaurantele din Italia se redeschid

Protocolul regiunilor din Italia a fost aprobat de guvern, astfel că restaurantele se redeschid pe 18 mai în această țară, înaintea celor din România, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Protocolul ce conține regulile de organizare în alimentație va viza toate localurile în care se servesc băuturi și mâncare, dar și activitățile de catering.

Printre cele mai importante măsuri aprobate a fost inclusă și monitorizarea temperaturii. Astfel, dacă se va considera necesar, angajații din restaurante și baruri pot măsura temperatura corpului unui client și îi poate împiedica acestuia accesul în local dacă va avea peste 37,5 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În localurile respective se va păstra o distanță fizică între clienți de cel puțin un metru, dacă nu există alte separatoare care să delimiteze deja distanțarea.

Ce reguli vor urma clienții și ospătarii

Mesele și scaunele trebuie și ele să fie aranjate în așa fel încât să existe o distanță între persoane de cel puțin un metru, cu excepția persoanelor care nu sunt supuse distanței personale, cum ar fi aparținătorii aceleiași familii, dar acest aspect va fi transferat către responsabilitatea individuală.

ADVERTISEMENT

Potrivit protocolului, distanța poate fi redusă doar prin utilizarea unor bariere fizice între mese diferite, cum ar fi panourile din plexiglas.

În localuri vor exista mai multe zone cu produse de igienizare pentru clienți și angajați, de la intrare și până la toatele. Cât despre toalete, acestea vor trebui igienizate de mai multe ori pe zi.

ADVERTISEMENT

Mai mult, se recomandă accesul clienților pe bază de rezervare, iar lista celor care au vizitat un local pe bază de programare se va păstra vreme de 14 zile, în eventualitatea în care vreun client este confirmat ulterior cu noul coronavirus.

În localurile unde nu există scaune, se va permite accesul unui număr limitat de persoane în același timp, cu păstrarea unei distanțe între clienți de cel puțin un metru.

Unde locația o va permite, autoritățile italiene recomandă folosirea spațiilor în aer liber, cu respectarea distanței dintre clienți de un metru, distanțare valabilă și pentru servirea la tejghea.

Se va renunța la consumul de hrană de tip bufet, iar casieriile vor fi echipate cu bariere fizice. Personalul care va încasa banii va purta mască de protecție și va avea întotdeauna la îndemână un gel dezinfectant pentru mâini.

Ospătarii sau alți angajați care intră în contact cu clienții vor utiliza mască de protecție și își vor igieniza mâinile cât mai des posibil și întotdeauna înainte de fiecare serviciu la masă.

Și clienții vor trebui să poate măști de protecție, de fiecare dată când nu sunt așezați la masă, iar după plecarea clienților de la o masă, aceasta va trebui dezinfectată.

Regulile de mai sus se vor aplica și restaurantelor din hoteluri, potrivit Mediafax.

 

ADVERTISEMENT
Tags: