News

Restructurări masive la Tarom! Câți oameni sunt trimiși în șomaj tehnic până la finalul anului

14.10.2020 | 11:29
Restructurari masive la Tarom Cati oameni sunt trimisi in somaj tehnic pana la finalul anului
Restructurări masive la Tarom! Câți oameni sunt trimiși în șomaj tehnic până la finalul anului. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Conducerea Tarom a anunțat restructurări importante. Personalul din toate departamentele va fi redus la minimum.

Mai bine de 1.000 de angajați sunt trimiși în șomaj tehnic până la sfârșitul acestui an. Compania, care mergea oricum pe minus, a avut pierderi substanțiale în perioada pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând de joi, 15 octombrie, peste jumătate din angajați vor pleca în șomaj tehnic, precizează surse din interiorul companiei.

1000 de angajați Tarom trimiși în șomaj tehnic

Tarom are 1.800 de angajați. În luna august compania le-a dat posibilitatea lucrătorilor să plece de bunăvoie, oferindu-le între 4 și 7 salarii compensatorii.

ADVERTISEMENT

Oferta a fost valabilă până la finalul lunii septembrie. Cei care nu au optat pentru ea vor avea acum contractele suspendate până la 31 decembrie 2020.

Potrivit unui document publicat anterior în Monitorul Oficial, se discuta de restructurarea definitivă a 700 de posturi.

ADVERTISEMENT

Decizia vine în contextul în care anul trecut, compania aeriană a primit un ajutor de restructurare de 36,7 milioane de euro. Mai mult, Tarom a cerut și un ajutor de COVID de 65 de milioane de euro.

Astăzi Guvernul va valida un proiect de hotărâre pentru aprobarea condiţiilor de acordare a garanţiei de stat în favoarea Societăţii Blue Air Aviation pentru pierderile economice suferite în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Prin prezentul proiect de act normativ se propune spre aprobare modelul convenţiei de garantare şi modelul scrisorii de garanţie care cuprinde clauzele generale de garantare de către stat a împrumutului, precum şi termenii financiari ai împrumutului garantat de stat care va fi acordat Blue Air de către Banca de Export Import a României EximBank S.A. (Eximbank), în numele şi în contul statului român. Împrumutul în valoare de 300.775.000 lei se va acorda companiei de către Eximbank România pe o perioadă de 6 ani, pentru compensarea pierderilor economice suferite ca urmare a pandemiei COVID-19 cauzate direct în perioada martie – iunie 2020, şi pentru acoperirea parţială a nevoilor urgente de lichiditate ale companiei în perioada septembrie 2020 – februarie 2021, la o dobândă de ROBOR la 12 luni plus o marjă de 4% pe an, o perioadă de graţie de 12 luni”, se explică în nota de fundamentare a actului normativ.

ADVERTISEMENT
Tags: