Life

Rețetă de drob de miel a la Cătălin Scărlătescu. Preparatul pe care bucătarul l-a învățat de la bunica lui

18.04.2021 | 19:55
Reteta de drob de miel a la Catalin Scarlatescu Preparatul pe care bucatarul la invatat de la bunica lui
Rețetă de drob de miel de la Cătălin Scărlătescu. Foto: Instagram/ turismistoric.ro
ADVERTISEMENT

Pentru că a mai rămas puțin până la Paște, vă prezentăm o rețetă de drob de miel a la Cătălin Scărlătescu, celebrul bucătar de la Chefi la cuțite, un preparat pe care juratul îl știe de la bunica lui.

Drobul de miel este de departe cel mai cunoscut preparat pentru masa de Paște sau, cum s-ar zice, rețeta vedetă an de an, alături de tradiționalul cozonac și ouăle vopsite cu roșu.

ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu are o proprie rețetă de drob de miel, moștenită de la bunica lui, pe care juratul s-a gândit la un moment dat să o împărtășească urmăritorilor săi.

Rețetă de drob de miel de la bunica lui Cătălin Scărlătescu

Pentru prepararea drobului aveți nevoie de organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă), 250 de grame de carne de miel, 400 de grame de ceapă și usturoi verde, 400 grame de mărar și pătrunjel, opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție, ulei, prapur, sare și piper.

ADVERTISEMENT

Se spală bine preparatele din miel (organele și carnea), iar apoi se taie în cuburi mari și se pun într-o tigaie cu uleiul de floarea soarelui, la călit.

25% din compoziție se taie cuburi, iar restul cărnii care s-a scurs se trece prin tocător. Evident, ceapa și usturoiul vor fi și ele mărunțite și adăugate ulterior compoziției.

ADVERTISEMENT

Bucătarul de la Chefi la cuțite, amintiri despre pregătirile de Paște de odinioară

Se amestecă apoi cu mărarul și pătrunjelul mărunțite, de asemenea, și se amestecă bine de tot cu opt ouă bătute ca și cum le-ați pregăti pentru omletă. Se presară și se piperează, iar compoziția se învelește apoi într-un prapure. Se pune totul la cuptor la 140 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute.

„În Joia Mare, bunica obișnuia să vopsească ouăle. Nu știu când avea timp pentru toate treburile gospodărești, dar mereu masa ei era încarcata de bunătăti. Tot în perioada asta, ne răsfăta și cu celebra prajitură cu bulion, facută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos.

ADVERTISEMENT

De la bunica am moștenit multe rețete de suflet, ea era cea care nu știa cu ce bunătăți să mă încânte. Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blandă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilarie și că mancarea este, în esență, amintire. De la ea am moștenit și rețeta de drob pe care o pregătesc în fiecare an de Paște”, spunea recent Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.ro.

 

ADVERTISEMENT