Life

Rețeta de gogoși de post a lui chef Sorin Bontea. Trucul secret care le face pufoase

Rețeta de gogoși de post recomandată de chef Sorin Bontea. Trucul secret de care să ții cont pentru a ieși cât mai pufoase.
04.04.2024 | 16:30
Reteta de gogosi de post a lui chef Sorin Bontea Trucul secret care le face pufoase
Chef Sorin Bontea a propus rețeta sa de gogoși de post. Sursa foto: Pixabay, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta de gogoși de post a lui chef Sorin Bontea este foarte simplă și nu ai nevoie de multe ingrediente. Există și un truc de care trebuie să ții cont dac vrei ca acestea să fie pufoase.

Rețeta de gogoși de post a lui chef Sorin Bontea. Este simplă și delicioasă

Este perioada Postului Paștelui, în care multe persoane consumă alimente vegetale, fără cele ce origine animală. Cu toate acestea, există numeroase rețete și pentru cei care țin post.

ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba despre deserturi, sunt multe rețete pe care le poți încerca acasă. Nu durează deloc mult să le prepari, iar ingredientele sunt, de multe ori, la îndemâna oricui.

Chef Sorin Bontea a propus o rețetă de gogoși de post pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Iată ce trebuie să folosești pentru a le prepara:

ADVERTISEMENT
  • 1 kg făină
  • 750 ml apă
  • 35 g drojdie proaspătă
  • 4 linguri de zahăr
  • 1/2 lingură de sare
  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui

“E rețeta pe care am găsit-o la mama unui prieten din Satu Mare și am încercat-o și eu. (…) Se amestecă toate ingredientele și se lasă la dospit și gata gogoșile”, a menționat chef Sorin Bontea pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Trucuri pentru ca gogoșile să iasă pufoase

Dacă vrei să obții un aluat pufos, iar gogoșile să aibă un gust inedit, e bine să activezi drojdia în apă călduță sau în lapte vegetal, înainte să o adaugi în aluat. În acest fel, aluatul va crește în mod corespunzător.

Un alt truc este să folosești apă minerală sau sifon în loc de apă plată. Dacă ții cont de acest sfat, poate să te ajute la creșterea gogoșilor, iar textura lor va fi una mai aerată.

ADVERTISEMENT

Se poate folosi și lapte vegetal în aluat, de migdale, cocos sau alte tipuri, pentru a adăuga puțină grăsime. Acest lucru ar putea face gogoșile să fie mai pufoase, notează romaniatv.net.

De asemenea, poți utiliza în aluat și laptele vegetal, pentru a obține o textură mai delicioasă. Poate fi vorba despre laptele de cocos, migdale sau despre tipuri, care pot fi utilizate în loc de lapte de vacă pentru a adăuga și puțină grăsime aluatului, ceea ce poate contribui la textura pufoasă a gogoșilor.

În plus, e bine să lași aluatul la dospit mai mult timp, dacă îți dorești gogoși cât mai pufoase. E bine să-l lași într-un loc cald, lipsit de curent, timp de aproximativ o oră sau până când aluatul își dublează volumul. Când începi să prepari gogoșile, nu trebuie să modelezi prea mult aluatul, întrucât poate deveni mai tare.

Atunci când pui gogoșile în tigaie, e bine să te asiguri că uleiul este încălzit la o temperatură corespunzătoare. Gogoșile trebuie să fie prăjite uniform pe ambele părți. Acestea pot fi servite simple, cu zahăr pudră sau umplute cu gem, în funcție de preferințe.

ADVERTISEMENT