Life

Rețetă de prăjitură de post cu nucă și banane. Este rapidă și foarte delicioasă

Prăjitură de post cu nucă și banane. O rețetă rapidă, simplă și foarte delicioasă. Cum se prepară? Lista integrală de ingrediente.
28.03.2024 | 21:38
Reteta de prajitura de post cu nuca si banane Este rapida si foarte delicioasa
Prăjitură delicioasă de post cu nucă și banane. Sursa foto: Rețete practice
ADVERTISEMENT

Dacă ții post și ți-e poftă de un desert, iată o rețetă care merge foarte bine în această perioadă. Este una dintre cele mai consumate, datorită lipsei de conținut de ouă, lapte sau brânzeturi. Se prepară rapid și este foarte simplă și delicioasă.

Desert de post. Prăjitură cu nucă și banane

Rețetă de prăjitură cu nucă și banane. Nu doar că este foarte ușoară, dar este și slabă din punct de vedere caloric. Nu are în compoziție multe grăsimi, de aceea se potrivește și unui meniu de dietă. Lista de ingrediente este accesibilă oricărei gospodine.

ADVERTISEMENT

Pentru a-i surprinde pe cei dragi cu o prăjitură pe bază de nucă și banane, ai nevoie de: 4 banane mari, o cană de zahăr, 50 de mililitri de ulei, 2 căni de făină, 10 grame de praf de copt, o lingură de scorțișoară, o lingură de nucșoară și o lingură de esență de vanilie.

Modul de preparare

Primul pas în prepararea acestei rețete este să iei un bol încăpător, iar în el pui mai întâi de toate făina. Atenție, asigură-te că este bine cernută, căci orice reziduu va strica aluatul și întreaga prăjitură. Totodată, nu ar fi plăcut pentru cel care va gusta să simtă un disconfort în timp ce mestecă.

ADVERTISEMENT

Peste făina cernută și pusă în bol se va pune praful de copt, după care scorțișoara și nucșoara. Le poți evita, de altfel, pe acestea dacă nu-ți plac. Separat, într-un alt recipient, pisează bine bananele, cu o furculiță, iar peste ele presară zahărul, puțin, câte puțin.

Dacă îți faci griji asupra caloriilor, poți evita și zahărul sau poți adăuga doar două lingurițe. Mai departe, se pune și vanilia peste banane. Se va obține o pastă, care se va combina cu făina.

ADVERTISEMENT

Ulterior, compoziția se amestecă bine, bine, încât să se obțină o textură pufoasă, moale, apropiată de aspectul smântânei. Opțional, dacă observi că aluatul este prea uscat, poți completa totul cu lapte vegetal, precum cel din migdale, din orez sau de cocos.

După ce ingrediente s-au încorporat bine, se ia o tavă de copt și se întinde aluatul. Pentru ca nu se prindă, unge tava cu ulei sau pune peste ea folie de copt. Și peste aceasta se poate stropi cu puțin ulei, care trebuie să fie de floarea soarelui, căci cel de măsline îi va modifica gustul.

ADVERTISEMENT

Nu introduceți tava în cuptor, decât atunci când acesta este preîncălzit. De obicei, se respectă o temperatură de 150 de grade. Odată ce băgați tava cu aluatul de prăjitură, temperatura cuptorului se va mări la 180 de grade. Pentru ca totul să iasă ca la carte, desertul se va găti 50-60 de minute.

ADVERTISEMENT