Life

Cea mai bună rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Ingredientul secret al lui Sorin Bontea

Rețeta perfectă de salam de biscuiți cu ciocolată. Îi aparține chefului Sorin Bontea. Secretul folosit de maestrul bucătar pentru un gust unic.
06.10.2023 | 18:22
Cea mai buna reteta de salam de biscuiti cu ciocolata Ingredientul secret al lui Sorin Bontea
Rețeta de salam de biscuiți a lui Sorin Bontea. Sursa foto: captură video Facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ai poftă de un desert bun, salamul de biscuiți cu ciocolată poate fi o variantă. Rețeta folosită de cheful Sorin Bontea pentru acest preparat cu siguranță te va cuceri. La ce secret apelează el pentru un gust ca la carte. Află-l din rândurile următoare!

Cum prepară chef Sorin Bontea salamul de biscuiți cu ciocolată. Secretul rețetei sale delicioase

Salamul de biscuiți cu ciocolată este un desert căutat în orice sezon. Fie toamnă, iarnă, primăvară sau vară, nu ai cum să te abați de la el și poate fi asortat și cu alte preparate, o înghețată de exemplu. De altfel, îl poți lua cu ușurință la pachet, căci nu va avea cum să te încurce.

ADVERTISEMENT

Pentru rețeta respectată de chef Sorin Bontea ai nevoie de următoarele ingrediente: 120 grame de ciocolată, 200 grame de biscuiți, 100 grame zahăr, 50 de grame de unt, 100 mililitri de lapte, 20 de grame de cacao, o esență de rom și apă de trandafiri.

”Pe vremea mea, desertul vedetă al întâlnirilor pe care le organizam pe acasă era fără doar și poate salamul de biscuiți. E simplă, rapidă și ușor de făcut. Are și un secret: un gust intens de ciocolată. Așadar, #DesertulDeAcasă este de data asta salamul de biscuiți, cu un succes garantat la musafirii care vor veni în vizită!”, a detaliat Sorin Bontea, într-un filmuleț de pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Mai întâi de toate, ciocolata se va pune la topit, aceasta fiind de fapt și ”secretul” care oferă un gust aparte. În jur de cinci minute se va lăsa pe foc și apoi se adaugă restul ingredientelor. Untul se va pune când este ciocolata gata și apoi se va omogeniza întreaga textură. După unt urmează zahărul, apa de trandafiri, esența de rom și cacao.

Ciocolata schimbă gustul salamului de biscuiți

Spre final, se toarnă și laptele, se amestecă toată compoziția bine și se răstoarnă peste biscuiți. Următorul pas este să presați puțin biscuiții acoperiți cu ciocolată, care vor fi puși pe o folie de plastic. În încheiere, se rulează conținutul și se pune la frigider.

ADVERTISEMENT

”Primul pas, cântărim ciocolata și o las să se topească. O las cam 5 minte pe foc și se topește singură, abia după pun toate ingredientele. Adaug untul când e gata ciocolata, omogenizăm bine să se topească.

Apoi adaug și zahăr, apa de trandafiri, esența de rom, dar aveți grijă să se topească zahărul. Adaug și cacao, dar o strecor, să nu facă cocoloașe. Acum punem laptele și gata, avem compoziția, doar o mai adăugăm peste biscuiți.”, a mai declarat Sorin Bontea.

ADVERTISEMENT

Salamul de biscuiți poate fi completat și cu rahat sau stafide. Se va ține la frigider până când se va întări. Atenție, nu-l puneți dacă nu este răcit în întregime, fiindcă dăunați frigiderului, dar și preparatului în sine. Când observați că este gata, scoateți-l de la frigider și îl puteți servi cu fructe, așa cum a procedat Sorin Bontea.

ADVERTISEMENT