Life

Rețeta de pască de la chef Roxana Blenche. Ingredientul care-i dă o savoarea deosebită

Chef Roxana Blenche are o rețetă deosebită pentru pască. Cum se prepară aceasta? Arată mai bine decât cea din comerț și e și delicioasă.
09.04.2023 | 12:19
Reteta de pasca de la chef Roxana Blenche Ingredientul carei da o savoarea deosebita
Rețeta de pască de la chef Roxana Blenche. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Roxana Blenche vine cu o rețetă interesantă pentru pască. Pentru că suntem în perioada Paștelui, acest preparat nu are cum să lipsească de pe masa de sărbătoare. Și totuși de ce ingrediente avem nevoie și care sunt regulile de bază?

Rețeta pentru pască a faimoasei Roxana Blenche

Faimosul cozonac de Paște, dar și pasca tradițională sunt alimentele vedetă în această perioadă. Există numeroase moduri de a le prepara, însă Roxana Blenche are un stil aparte atunci când vine vorba de lucrul din bucătărie. Aceasta propune o umplutură cu brânză de vaci și stafide.

ADVERTISEMENT

De asemenea, zahărul vanilat de burbon va oferi un gust aparte preparatului nostru. Să nu uităm nici de coaja de la două lămâi, pentru o aromă mai fină, după cum recomandă bucătarul. În ceea ce privește ingredientele necesare, Roxana Blenche spune că pentru aluat avem nevoie de 300 ml lapte, 1 lingură zahăr, 35 grame de drojdie, dar și 2 linguri de făină.

Mai departe, pregătim un bol mare în care vom pune o jumătate de kilogram de făină, alături de 2 linguri zahăr, 3 gălbenușuri de ou, dar și un praf de sare. Topim în paralel 100 de gram de unt, iar mai apoi, acesta va fi adăugat deasupra ingredientelor menționate anterior.

ADVERTISEMENT

Pentru compoziția acestei rețete tradiționale de Pască avem nevoie de un kilogram de brânză de vaci șase linguri de zahăr, dar și cele două plicuri de zahăr vanilat de burbon. Mai avem nevoie și de două ouă întregi, coaja de la două lămâi și evident, stafide după gust.

Cum se prepară corect umplutura pentru pască

Totul se amestecă foarte bine, iar ulterior se mai adaugă și două linguri de făină. Roxana Blenche spune că în acest mod, brânza nu va mai fi la fel de zemoasă. Ne orientăm apoi spre aluat, pentru că drojdia a acționat în tot acest tip.

ADVERTISEMENT

Aluatul va fi amestecat cu mixerul la prima treaptă, iar mai apoi se adaugă cei 300 de mililitri de lapte. Totul se frământă bine, iar deasupra se adaugă untul topit, care trebuie să fie fierbinte, spune bucătarul. Aluatul va fi lăsat la dospit timp de 40 de minute.

După ce timpul s-a scurs, acestea se împarte în două și se întinde. Se pregătesc și tăvile în care va fi făcută pasca. Acestea trebuie unse cu unt, iar aluatul va fi adăugat acolo. Se pune peste el și compoziția de brânză de vaci cu stafide, iar mai apoi începe modelarea.

ADVERTISEMENT

Oricine poate să facă orice model dorește. Mai apoi se bat două ouă întregi. Cu această compoziție ungem suprafața preparatului și îl băgăm la cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 200 de grade. Mai apoi, temperatura se scade la 180 de grade, iar pasca mai trebuie să stea 10 minute.

În ceea ce privește cantitatea disponibilă, cu această listă de ingrediente se pot obține chiar 3 astfel de preparate. Roxana Blenche a preferat însă să facă doar două și să se folosească de aluat pentru a face un ornament mai ingenios.

ADVERTISEMENT
Tags: