Life

Cum se fac cozonacii de Paște. Rețeta Mirelei Vaida și ingredientul secret pe care-l pune de fiecare dată

Cum pregătește Mirela Vaida cozonacii pentru masa de Paște. Ce pune vedeta întotdeauna în desertul delicios și savuros.
07.04.2023 | 14:36
Cum se fac cozonacii de Paste Reteta Mirelei Vaida si ingredientul secret pe carel pune de fiecare data
Cum pregătește Mirela Vaida cozonacii pentru masa de Paște. Ce pune vedeta întotdeauna în desertul delicios și savuros. Sursa foto: Instagram / captură video Youtube. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum se fac cozonacii de Paște. Rețeta prezentatoarei de la Acces Direct și ingredientul secret pe care-l pune de fiecare dată. Blondina este foarte pricepută în bucătărie și inspiră foarte multe gospodine cu preparatele sale moldovenești.

Cum pregătește Mirela Vaida cozonacii pentru masa de Paște. Ce pune vedeta întotdeauna în desertul delicios și savuros

Mirela Vaida a spus cum pregătește cozonacii pentru masa de Paște. Rețeta o are de la mama sa, într-un vlog de pe canalul său de Youtube precizând că întotdeauna pune în desertul delicios și savuros foarte multe ouă.

ADVERTISEMENT

Cunoscuta moderatoare de la Antena 1 adoră acest produs cu o culoare plăcută, în timp ce feliile să fie mari și cu multă umplutură. În plus, prezentatoarea de la Acces Direct nu ține cont de gramaj, ci face totul după ochi.

„Eu îl fac cu de toate, îmi place să fie cozonacul gros, cu textură groasă, cu multă umplutură, cu mult rahat. Îmi place să fie felia galbenă, mare, mirosind a dulce, a vanilie, a scorțișoară, plus lămâia și portocala rasă prin ea.

ADVERTISEMENT

Acesta e cozonacul din copilăria mea și așa vreau să-mi iasă. De cele mai multe ori, îmi iese. Peste aluat se face cruce, se spune Tatăl Nostru, cum fac gospodinele. Este un adevărat ritual”, spunea Mirela Vaida la un moment dat pentru spectacola.ro.

Mirela Vaida și rețeta de cozonac pentru Paște

Mirela Vaida folosește pentru rețeta de cozonac pentru masa de Paște 2 kilograme de făină albă de tip 000, 7-8 ouă, lapte cald, apă minerală, sare, zahăr, drojdie uscată sau umedă, unt gras, smântână, diverse esențe și coaja de la o lămâie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru umplutură vedeta adaugă rahat de diferite culori tăiat cubuleţe, dat prin zahar pudră, 1 kilogram de miez de nucă, cacao, esențe, stafide și zahăr. Într-un vas artista pune făina peste care presară sare, zahăr și drojdia dizolvată în lapte cald.

Modul de preparare continuă cu adăugarea untului și smântânii. Se pun și ouăle care au fost separate în două castroane diferite. Se mai pune lapte și apoi se omogenizează totul. Se adaugă coaja de lămâie rasă și se amestecă bine.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este să adaugi în compoziție esenţă de rom, portocală şi lămâie. După omogenizare se mai adaugă puțin lapte și apă minerală pentru a afâna foarte bine aluatul, apoi se frământă coca. Se lasă la dospit vasul acoperit cu un prosop curat pentru o oră.

Zahărul, pudra de cacao, miezul de nucă se pun într-un vas. Peste ele se mai adaugă puțin lapte, esențele de rom, lămâie și portocală și se amestecă până când se formează o pastă omogenă. Tăvile de copt se ung cu unt.

Aluatul crescut se împarte în patru. Două dintre părți se împletesc, dar înainte se adaugă umplutura de nucă pe fiecare bucată. Se mai adaugă peste rahat și stafide, se rulează și se pune în tavă. Se acoperă timp de 10 minute, perioadă în care se încălzește cuptorul.

„Am pus un gălbenuş cu ulei de măsline cu care vom unge cozonacii înainte să îi punem la cuptor. La copt îi lăsăm aproximativ 45 de minute. După ce sunt copți și îi scoatem din cuptor îi presărăm cu zahăr pudră”, a spus Mirela Vaida pe canalul său de Youtube.

ADVERTISEMENT