Life

Rețeta de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu. Trucul juratului de la Chefi la cuțite

02.03.2021 | 10:55
Reteta de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu Trucul juratului de la Chefi la cutite
Rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu. Foto: capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu de la Chefi la cuțite este una dintre cele mai căutate de pe internet. Preparatul delicios made in Italia are trucurile sale, iar vedeta Antenei le-a dezvăluit într-un videoclip postat pe Youtube.

De la ingredientele necesare până la modul de preparare, chef Dumitrescu le-a spus celor dornici să gătească absolut tot ce trebuie să știe despre pastele carbonara.

ADVERTISEMENT

Pentru prepararea mâncării aveți nevoie de aproximativ 400 de grame de bacon sau kaiser afumat, 100 de grame de parmezan ras, un ou, spaghete fierte, ulei de măsline, sare și piper.

Rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu

Kaiserul afumat sau baconul trebuie tăiat în bucăți mici, dreptunghiulare, încinse în tigaie în uleiul de măsline. În timp ce kaiserul se prăjește, se amestecă separat oul cu parmezanul ras până capătă aspectul unei paste destul de cremoase.

ADVERTISEMENT

Legat de prepararea pastelor, Florin Dumitrescu spune că este bine să respectăm indicațiile de pe ambalaj și să fim atenți la întregul proces de fierbere.

Trucurile bucătarului de la Chefi la cuțite

„Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, prăjiți baconul în puțin ulei de măsline, apoi turnați puțin din apa în care fierb pastele peste bacon și lasați pe foc ca să se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbinți, pastele se adaugă peste acest sos cu bacon.

ADVERTISEMENT

Amestecați bine. Opriți focul, puneți gălbenușul și radeți parmezanul sau pecorino. Amestecați bine și condimentați cu piper proaspăt măcinat. Se mănâncă fierbinți”, sunt indicațiile prețioase ale lui Florin Dumitrescu de la Chefi la cuțite date pe Youtube.

Pentru ca pastele să iasă excelent, bucătarul recomandă gospodinelor doar folosirea gălbenușului de la ou, alături de baconul uscat și sărat sau pecorino.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt trucurile pe care maestrul bucătar le-a dezvăluit tuturor celor care sunt înnebuniți după paste, o rețetă care, după cum se vede, nu presupune mari bătăi de cap, ci doar atenție și dibăcie, mai ales la prepararea amestecului pentru paste.

 

 

ADVERTISEMENT