Ți-e poftă de ceva dulce, dar vrei să respecți cu sfințenie Postul Crăciunului? Trebuie neapărat să încerci această rețetă care va transforma Negresa, celebra prăjitură plină de ciocolată într-un tort ideal chiar și pentru zilele festive.
Și dacă tot nu am reușit să te convingem, îți spunem că se prepară extrem de ușor, fără ingrediente sofisticate.
În plus, blatul este asemănător cu al Negresei de post, iar crema va fi cea care îi va îmbunătăţi gustul. Unde mai pui că nici silueta nu va avea prea mult de suferit dacă alegi să te răsfeți din când în când cu acest desert delicios.
Înainte de a trece la treabă, asigură-te că ai în bucătărie următoarele ingrediente:
Ingredientele pot fi puse odată în vasul robotului sau pot fi bătute la mixer. Într-o tavă pe care am aşezat foaie pentru copt se toarnă compoziţia. Tava se pune în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit.
Zahărul se caramelizează într-un vas şi se stinge cu ceaşca de apă. De îndată ce s-a topit, se adaugă un rântaş făcut din făină amestecată cu apă. Se lasă la foc mic şi se amestecă în continuu până când se îngroaşă crema.
Se lasă la răcit şi când e aproape rece se amestecă margarina şi esenţele. Poate fi adăugată cacao pentru culoare şi gust, pot fi folosiţi coloranţi alimentari sau poate fi lăsată crema la culoarea obţinută prin caramelizarea zahărului.
După ce se răceşte, blatul se taie astfel încât să se obţină două foi. Jumătate din cremă se pune între blaturi, cealaltă jumătate va fi păstrată pentru a „îmbrăca” blatul.
Se ornează cu fulgi de migdale, nucă prăjită şi mărunţită, cicolată de post rasă, ori pur şi simplu tortul poate fi ornat cu frişcă vegetală. Pot fi folosite pentru ornament şi vişine din vişinată sau fructe confiate. Spor la gătit și poftă bună!