Life

Rețetă de urzici, ideală pentru Postul Paștelui. Te va trimite direct cu gândul la copilărie

Rețetă de urzici, simplă, rapidă și perfectă pentru Postul Paștelui. Gustul său te va transpune imediat în copilăria de la bunici.
04.04.2024 | 16:11
Reteta de urzici ideala pentru Postul Pastelui Te va trimite direct cu gandul la copilarie
Rețetă de urzici, simplă, rapidă și perfectă pentru Postul Paștelui. Gustul său te va transpune imediat în copilăria de la bunici. Sursa foto: freshful.ro
ADVERTISEMENT

Rețetă de urzici, ideală pentru Postul Paștelui. Te va trimite direct cu gândul la copilărie. Preparatul culinar este unul savuros care trebuie încercat în fiecare primăvară, măcar o dată, pentru că are o savoare cu totul aparte.

Rețetă de urzici, simplă, rapidă și perfectă pentru Postul Paștelui. Gustul său te va transpune imediat în copilăria de la bunici

Rețetă de urzici, simplă, rapidă și perfectă pentru Postul Paștelui. Gustul său te va transpune imediat în copilăria de la bunici. Și unde mai pui că nu trebuie să petreci ore întregi în bucătărie pentru acest preparat culinar.

ADVERTISEMENT

Planta erbacee, care nu are nevoie să fie cultivată de om, este bogată în vitaminele A,C,D, E și K, dar și în antioxidanți și lecitină. Medicii nutriționiști o recomandă pentru calitățile pe care le are asupra sănătății.

Din fericire, urzicile sunt foarte ușor de făcut. În primul rând, se spală bine frunzele după ce au fost alese cu grijă și îndepărtate eventualele ierburi. E foarte important să se opărească preț de câteva minute înainte de a fi gătite.

ADVERTISEMENT

Se recomandă ca opărirea să dureze aproximativ 5 minute. În al doilea rând, gospodinele nu trebuie să uite să adauge un praf de sare în oala în care fierb. De asemenea, e bine să se păstreze din apa în care au fiert.

Urzicile se scot din oală și se scurg de apă cu ajutorul unei strecurătoare. Se trec printr-un jet de apă rece și apoi se toacă mărunt cu un cuțit ascuțit sau se dau prin blender. Mâncarea în sine este similară cu gătirea spanacului sau a șteviei.

ADVERTISEMENT

Așadar, se călește o ceapă într-o tigaie cu ulei bine încins. Se adaugă o lingură de făină și se lasă pe aragaz la foc mic pentru circa un minut pentru a se găti împreună. Se toarnă apa în care au fiert urzicile, puțin câte puțin.

În momentul în care s-a format sosul se adaugă și urzicile tocate mărunt. Se mai pune puțină apă și după 10 minute se adaugă usturoiul trecut prin presă. Se stinge focul și se lasă mâncarea de urzici acoperită cu un capac.

ADVERTISEMENT

Mâncarea de urzici, delicioasă alături de mămăligă

Mâncarea de urzici este delicioasă atunci când se servește alături de mămăligă caldă, ouă ochiuri sau carne de pui, în cazul în care nu este post. De asemenea, preparatul culinar poate fi mâncat împreună cu orez.

Aceste plante medicinale sunt benefice pentru organismul uman datorită conținutului ridicat de vitamina A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale. Se folosesc din cele mai vechi timpuri, inclusiv în ceaiuri.

Se găsesc ușor pe aproape tot globul. Cresc în general în locurile fertilizate cu gunoi de grajd. În fiecare primăvară urzicile se numără printre cele mai apreciate verdețuri. Sunt culese cu mănuși și bluză cu mânecă lungă pentru a preveni înțeparea.

ADVERTISEMENT