Life

Rețetă delicioasă de ruladă cu carne tocată. O bunătate pentru cei dragi

O rețetă perfectă pentru cei dragi. Ruladă cu carne tocată. Se prepară simplu și rapid. Lista de ingrediente de care ai nevoie.
20.02.2024 | 00:04
Reteta delicioasa de rulada cu carne tocata O bunatate pentru cei dragi
Rețetă delicioasă de ruladă de carne tocată. Sursa foto: youtube UltraGustibus
ADVERTISEMENT

O rețetă delicioasă, pe care trebuie să o încerci. Ce spui de o ruladă cu carne tocată, învelită în foietaj? Este un preparat care se poate servi la prânz sau la cină și perfect pentru o masă în familie sau pentru musafiri.

Ruladă cu carne tocată, învelită în foietaj. Rețeta care te va cuceri

Dacă nu știi ce să mai mănânci și cum să-i surprinzi pe cei din jurul tău, atunci rulada cu carne tocată, învelită în foietaj este soluția. Te va fascina prin gustul unic și prin textura deosebită față de alte preparate.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente nu este una sofisticată, ci foarte simplă și ieftină. Ai nevoie de: 300 grame de carne tocată, de porc sau de pui, sare, piper, sos chili, 2 linguri de pastă de legume, 2 ouă, pătrunjel tocat, 1 cârnat afumat și foietaj.

Modul de preparare

Primul pas este să decongelați foietajul. Asta nu aveți deja unul făcut cu propriile mâini, de casă. Mai departe, puneți carnea tocată într-un bol și amestecați-o cu sare, piper, puțin sos chili, 2 linguri de pastă de legume. Aceasta din urmă poate fi compusă din: morcovi, ceapă, usturoi, ardei gras, pătrunjel  și ulei care se mixează șe se ține la frigider.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este să adăugați cârnatul afumat peste carnea tocată, un nou și pătrunjelul, tăiat mărunt. De asemenea, ați schimba și mai mult aroma dacă veți pune și ceapă verde, potrivit bucataras.ro

După aceste etape, se ia aluatul și se întinde sub formă de ruladă, la un capăt la altul, pe foietaj. Puneți apoi și restul aluatului, care se va cresta puțin pe la margini. Puneți apoi și restul foietajului și ungeți-l bine cu ou și cu ulei de măsline

ADVERTISEMENT

Ulterior, rulada se introduce în cuptorul aragazului, care anterior trebuie să fie încins la 180 de grade. Se va lăsa la copt vreme de 35 de minute. Spre final, se lasă să se răcească și se va servi alături de o salată. Poftă bună!

De ce nu este bună carnea tocată după vârsta de 44 de ani

Deși este delicioasă, trebuie să avem grijă la consumul de carne tocată, avertizează medicii. Doctorul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea spune despre acest tip de carne că nu este bine să o mai incluzi în alimentație decât extrem de rar, dacă ești trecut de 44 de ani. De altfel, nici înainte de acest prag, dar se insistă asupra lui deoarece efectele se văd mai rapid și pot fi mai profunde.

ADVERTISEMENT

Concret, în urma unor numeroase studii, s-a concluzionat despre carnea tocată, mai ales că face parte și din categoria carnei roșii, că este nocivă pentru creier și pentru ficat, în mod special. De asemenea, întreg organismul este afectat.

”Cârnatul trebuie scos. Cârnatul gras. Și mititeii. Îmi pare rău, eu sunt foarte mare amator de mititei, dar până la vârsta de 44 de ani. Apoi, doar cu măsură, de poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie. (…)

Unde se duce toată cărnăria aia? Vă dați seama? În burtă! Și din burtă unde se duce? Este îngrozitor! Carnea roșie, tare, este toxică și pentru creier, și pentru ficat, pentru tot organismul. Nu poți să digeri totul”, a detaliat dr. Alexandru Vlad Ciurea în podcastul ”Acasă la Măruță”.

ADVERTISEMENT