FANATIK îți prezintă o rețetă de mâncare de urzici pe care o poți încerca acasă și pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Urzicile au un gust inedit atunci când sunt gătite și au, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate.
Ai nevoie doar de patru ingrediente pentru a face mâcare de urzici, potrivită pentru perioada postului și care te va scăpa de senzația de foame.
Urzicile sunt plante medicinale și au multe vitamine – A, B2, C, L – , dar și antioxdidanți și săruri minerale, fiind sursa perfectă de hrană atunci când vrei să faci ceva rapid și sănătos, în același timp.
Urzicile sunt o alegere ideală atunci când vrei să-ți potolești foamea cu o masă completă și sănătoasă, bazată doar pe produse naturale. Nu ai nevoie decât de patru inrediente pentru a găti acest preparat delicios, care necesită trei sferturi de oră de pregătire.
Chiar dacă înțeapă atunci când le culegem, pentru că frunzele lor sunt acoperite de spini mărunți și ascuțiți din siliciu, asta nu înseamnă că gustul lor nu este unul bun, ci din contră. Frunzele conțin acid formic și histamine, care dau senzația de usturime, dar și acetilcolină, substanță responsabilă pentru senzația de arsură, potrivit unica.ro.
Iată ce ingrediente trebuie să folosești și cum să prepari mâncarea de urzici, foarte populară la începutul primăverii, exact ca spanacul. Este recomandat să porți mănuși atunci când le speli, ca să eviți pișcăturile deranjante.