Life

Rețetă mâncare de urzici. Se prepară rapid, simplu și ieftin, cu doar 4 ingrediente

12.04.2021 | 18:48
Reteta mancare de urzici Se prepara rapid simplu si ieftin cu doar 4 ingrediente
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă o rețetă de mâncare de urzici pe care o poți încerca acasă și pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Urzicile au un gust inedit atunci când sunt gătite și au, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate. 

Ai nevoie doar de patru ingrediente pentru a face mâcare de urzici, potrivită pentru perioada postului și care te va scăpa de senzația de foame.

ADVERTISEMENT

Urzicile sunt plante medicinale și au multe vitamine – A, B2, C, L – , dar și antioxdidanți și săruri minerale, fiind sursa perfectă de hrană atunci când vrei să faci ceva rapid și sănătos, în același timp.

Rețetă mâncare de urzici. Se prepară rapid, simplu și ieftin. DE ce ingrediente ai nevoie

Urzicile sunt o alegere ideală atunci când vrei să-ți potolești foamea cu o masă completă și sănătoasă, bazată doar pe produse naturale. Nu ai nevoie decât de patru inrediente pentru a găti acest preparat delicios, care necesită trei sferturi de oră de pregătire.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă înțeapă atunci când le culegem, pentru că frunzele lor sunt acoperite de spini mărunți și ascuțiți din siliciu, asta nu înseamnă că gustul lor nu este unul bun, ci din contră. Frunzele conțin acid formic și histamine, care dau senzația de usturime, dar și acetilcolină, substanță responsabilă pentru senzația de arsură, potrivit unica.ro. 

Iată ce ingrediente trebuie să folosești și cum să prepari mâncarea de urzici, foarte populară la începutul primăverii, exact ca spanacul. Este recomandat să porți mănuși atunci când le speli, ca să eviți pișcăturile deranjante.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru mâncarea de urzici

  • 6 grămezi de urzici;
  •  o lingură făină;
  •  3 căței de usturoi;
  •  o ceapă mare.

Rețetă mâncare de urzici. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi

  1. Se spală bine urzicile, folosind o pereche de mănuși, pentru a evița înțepăturile. După ce le-ai curățat foarte bine, acestea se opăresc într-un vas cu apă clocotită cu sare.
  2. Se lasă urzicile la fiert pentru cinci minute.
  3. Se toacă bine ceapa și cățeii de usturoi.
  4. După ce fierb, urzicile se scurg de apă și se toacă mărunt cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie, însă poate fi folosit și un cuțit. Se păstrează o cană din apa în care au fiert.
  5. Într-o tigaie, se călește ceapa în ulei până devine transparentă.
  6. Se adaugă urzicile tocate, apoi lingura de făină și usturoiul tocat.
  7. Se adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile.
  8. Se amestecă constant pentru ca mâncarea să nu se lipească de fundul vasului.
  9. Urzicile sunt gata atunci cân compoziția se îngroașă. Mâncarea de urzici se servește caldă alături de mămăligă, orez, ouă sau carne de pui, după preferințe.