Life

Salata de ardei iuți cu ceapă la borcan, cea mai bună pentru iarnă. Rețeta cu care nu dai greș. Secretul bucătarilor

08.09.2020 | 18:51
Salata de ardei iuti cu ceapa la borcan cea mai buna pentru iarna Reteta cu care nu dai gres Secretul bucatarilor
Salata de ardei iuți cu ceapă la borcan reprezintă un preparat ideal pentru zilele de iarnă
ADVERTISEMENT

Sezonul murăturilor e în floare, așadar gospodinele se vor bucura să descopere o nouă rețetă de salată de ardei iuți cu ceapă la borcan, ideală pentru iarnă.

Această salată reprezintă o alternativă delicioasă pentru murăturile clasice, fie cele în oțet. Se pregătește foarte repede și poate avea un impac savuros asupra altor feluri de mâncare.

ADVERTISEMENT

Salata de ardei iuți cu ceapă la borcan poate reprezenta o rețetă cu care să nu dați greș. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru acest fel savuros, pe care și bucătarii de renume îl folosesc adesea pentru a armoniza gusturile preparatelor din carne.

Așa prepari cea mai bună salată de ardei iuți cu ceapă la borcan. Rețetă ideală pentru iarnă

Salată de ardei iuți cu ceapă la borcan poate fi pe placul întregii familii și va fi la mare căutare în zilele de iarnă. De aceea, gospodinele aflate în căutarea rețetelor ideale pentru această perioadă pot încerca un preparat cu totul nou.

ADVERTISEMENT

Ceva mai picantă față de alternativa clasică, această salată poate fi folosită ca atare sau chiar pe post de garnitură și poate fi aleasă pentru felurile la cuptor, în special fripturile, precum cele din carne de porc sau vită.

Ingrediente necesare pentru salata de ardei iuți la borcan:

  • 500 grame ardei iuți (diverse culori)
  • 250 g ceapă galbenă și roșie
  • 300 ml oțet
  • 300 ml apă
  • o lingură sare grunjoasă
  • 2-3 linguri zahăr
  • o linguriță boabe de piper
  • o linguriță boabe de muștar
  • 2 foi de dafin
ADVERTISEMENT

Mod de preparare salată cu ardei iuți pentru iarnă

Salata de ardei iuți cu ceapă se pregătește foarte ușor. Mai întâi se curăță și taie ceapa în cubulețe. Ardeii se spală foarte bine și se toacă, la rândul lor, în rondele de diverse dimensiuni și grosimi, după care se amestecă bine cu ceapa.

Mai apoi, amestecul obținut se pune pe foc mediu, într-o oală, alături de apă, oțet, sare și restul condimentelor. În funcție de gust, se adaugă și o linguriță de zahăr. Totul se lasă la fiert pentru aproximativ 2-3 clocote și mai apoi amestecul se poate turna în borcane.

ADVERTISEMENT

Amestecul de ceapă se pune mai apoi în borcane, fiind îndesat foarte bine și peste el se toarnă lichidul fierbinte din oală.

Borcanele cu salată de ardei iuți se înfiletează foarte bine și se învelesc în șervețele sau prosoape de bucătărie, până se vor răci complet. Salata de ardei iuți se poate servi și la preparate precum ciorbă, fie pe post de garnitură.

ADVERTISEMENT