Life

Rețetă plăcintă cu mere. Simplă, ieftină, rapidă și gustoasă ca în copilărie

09.05.2021 | 14:21
Reteta placinta cu mere Simpla ieftina rapida si gustoasa ca in copilarie
Rețetă plăcintă cu mere. Simplă, ieftină, rapidă și gustoasă ca în copilărie. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă o rețetă de plăcintă cu mere exact ca în copilărie, simplă și gustoasă. Se prepară rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru acest desert apreiat de toată lumea. 

Ziua de duminică este perfectă pentru a prepara acest desert delicios. Există multe rețetele pentru plăcinta cu mere, unele dintre ele fiind mai complexe. Dacă vreă să te bucuri rapid de ea, află în continuare de ce ai nevoie ca să o prepari.

ADVERTISEMENT

Află din rândurile următoare de ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru această rețetă de plăcintă cu mere, care va fi pe placul tău și al familiei.

Rețetă plăcintă cu mere. Simplă, ieftină, rapidă și gustoasă ca în copilărie

Ca să faci cea mai bună rețetă de plăcintă cu mere, ai nevoie doar de puțină răndare și câteva ingrediente pe care s-ar putea să le ai deja în casă. Dacă nu vrei să te complici, află că există o rețetă foarte simplă, dar absolut delicioasă, care nu va ga greș.

ADVERTISEMENT

Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai bune deserturi de casă și sunt multe variante de preparare. Iată cum o poți face exact ca în copilărie, gustoasă și pufoasă. Deși este bună de servit în sezonul rece, alături de plăctinta de dovleac, după cum scrie click.ro, o poți face de fiecare dată când ai poftă de ceva simplu și bun.

Rețetă plăcintă cu mere. De ce ingrediente ai nevoie

  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de ulei
  • 12 linguri de apă
  • făină cât cuprinde
  • bicarbonat de amoniu
  • praf de copt
  • 4 mere mijlocii
  • zahăr
  • scorțișoară
  • o lămâie
ADVERTISEMENT

Cum se prepară plăcinta cu mere. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Această rețetă de plăcintă cu mere este foarte simplu de făcut. Se începe prepararea aluatului. Într-un vas se amestecă zahărul, uleiul și apa, după care se adaugă o lingură de bicarbonat de amoniu stins cu zeamă de lămâie sau oțet.

Se adaugă făină cât curpinde, apoi un pliculeț de praf de copt. Făina trebuie cernută înainte de folosire. Compoziția obținută trebuie să fie moale și lipicioasă, iar vasul se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider pentru 15-20 de minute.

ADVERTISEMENT

Se începe prepararea compoziției. Merele se spală foarte bine, se curăță de coajp și se dau pe o răzătoare mică. Se amestecă cu zahăr după gust, apoi se adaugă o linguriță de scorțișoară și două lingurițe de suc de lămâie. Se strecoară bine după 15 minute, astfel încât să se scurgă tot sucul format.

Se scoate din frigider vasul cu aluat, iar compoziția se modelează cu mâinile în formă de bilă, după care se taie în două. O jumătate se întinde pe blatul de lucru, tapetat în prealabil cu făină. Foaia formată se așază într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu ulei și făină, după care se adaugă compoziția obținută din mere. Se acoperă cu cealaltă foaie de aluat.

A doua foaie se înțeapă cu furculița pe alocuri, iar tava se lasă la copt timp de 30-40 de minute, la 180 de grade.  Se scoate tava din cuptor și se acoperă cu un ștergar curat, din material textil, care să nu atingă aluatul După ce s-a mai răcit puțin, se presară zahăr pudră vanilat. Plăcinta cu mere se taie în bucăți și este gata de servit. Poftă bună!

ADVERTISEMENT