Life

Rețetă simplă de ardei copți la borcan, în oțet, pentru o salată delicioasă la iarnă. Care e secretul

Una dintre delicioasele rețete clasice de conserve este cea de ardei copți, în oțet, un preparat savuros perfect pentru zilele reci de iarnă.
07.09.2021 | 20:39
Reteta simpla de ardei copti la borcan in otet pentru o salata delicioasa la iarna Care e secretul
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune care este secretul pentru cea mai delicioasă, dar și cea mai simplă rețetă de acest fel. Este vorba de un preparat care se va păstra luni întregi în cămară.

Oțetul este ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din borcanele cu ardei copți la borcan. Un alt ingredient care poate schimba gustul conservei este și usturoiul, dar totul depinde de fiecare în parte.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ardeii copți în oțet se pot folosi întregi sau tăiați în fâșii, lucru care rămâne la latitudinea fiecărei gospodine.

Rețetă simplă și rapidă de ardei copți, în oțet

Ardeii copți, în oțet, sunt perfecți la diferite preparate culinare. Aceștia merg de minune atunci când servești o mâncare de cartofi, fiind garnitura perfectă și la un pilaf cu legume.

ADVERTISEMENT

În plus, ardeii copți își păstrează aceeași savoare, aromă proaspătă și dulceață chiar și la câteva luni de când au fost puși la borcane.

Un mare plus al conservelor făcute în casă este și faptul că nu conțin conservanți, ci numai ingrediente naturale, care păstrează legumele un timp îndelungat.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru ardei copți, în oțet:

  • 4 kg ardei capia
  • 350 ml oțet
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri de zahăr
  • o lingură boabe de muștar
  • o lingură de sare
  • o lingură boabe de piper.

Cum se pregătesc ardeii copți la borcan, în oțet. Pașii de urmat:

  1. Ardeii se coc la cuptor sau pe grătar. Se curăță de coajă și se lasă la scurs
  2. Legumele se desfac pe o singură parte pentru a le scoate cotorul și semințele
  3. Ardeii curățați se pun în borcane întregi sau tăiați fâșii. Se adaugă și zeama lăsată de ei
  4. În borcane se adaugă și câteva felii de usturoi, opțional
  5. Într-un vas, pe foc, se pune oțetul, uleiul, sarea, piperul și boabele de muștar
  6. Se lasă totul la fiert pentru aproximativ 10 minute
  7. Lichidul obținut se toarnă fierbinte peste ardeii copți din borcan
  8. Borcanele cu ardei copți se lasă la răcit până a doua zi
  9. Borcanele trebuie să stea acoperite cu un prosop curat
  10. Se pun la cămară și se servesc cu mare plăcere la iarnă!
ADVERTISEMENT