Life

Rețeta de prăjitură Lulu cu ciocolată, cremă de mascarpone și caramel. Desertul ideal pentru Sfânta Maria Mică

Rețeta de prăjitură Lulu cu ciocolată, cu cremă de mascarpone și caramel, este desertul ideal pentru Sfânta Maria Mică.
07.09.2021 | 16:11
Rețeta de prăjitură Lulu cu ciocolată, cu cremă de mascarpone și caramel, este desertul ideal pentru Sfânta Maria Mică.
ADVERTISEMENT

Rețeta de prăjitură Lulu cu ciocolată, cu cremă de mascarpone și caramel, este desertul ideal pentru Sfânta Maria Mică. Nu este greu de făcut și este delicios, perfect pentru ziua onomasticii.

Prăjitura este ideală pentru tine și cei dragi, mai ales dacă există și cineva care își serbează ziua de nume. Citește în continuare și vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.

ADVERTISEMENT

Rețeta de prăjitură Lulu cu ciocolată, cremă de mascarpone și caramel. Desertul ideal pentru Sfânta Maria Mică

Rețeta de prăjitură Lulu cu ciocolată, cremă de mascarpone și caramel. Este desertul perfect pentru Sfânta Maria Mică, mai ales dacă tu sau cineva drag își serbează ziua onomastică.

Combinația dintre ciocolată și crema de caramel este una delicioasă, iar blatul pufos îi oferă un plus de savoare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prăjitura Lulu, potrivit lauralaurentiu.ro. 

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru blat

  • 8 ouă
  • 250 g zahăr
  • 120 g făină
  • un plic de praf de copt
  • 70 g de griș
  • 55 g de cacao
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei vegetal
  • 100 g unt cu 80% grăsime
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • un praf de sare

Ingrediente pentru crema de mascarpone și caramel

  • 250 g de brânză mascarpone
  • 250 g de smântână pentru frișcă
  • 400 g (1 cutie) de cremă caramel din lapte condensat
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 150 de g ciocolată cu 50% cacao (opțional, pentru decor)
ADVERTISEMENT

Cuptorul se pornește și se setează la 175 de grade Celsius. Se pregătesc două tăvi cu hârtie de copt (preferabil, de dimensiunile 42×35 cm).

Se separă ouăle, punând albușurile și gălbenușurile în două boluri încăpătoare. Se adaugă sarea, zahărul vanilat, 1/2 din cantitatea totală de zahăr peste gălbenușuri. Se mixează compoziția până devine o cremă densă și deschisă la culoare. 

ADVERTISEMENT

Se adaugă mai întâi uleiul, apoi untul topit, dar nu fierbinte, în fir subțire, în timp ce se mixează încet, până se încorporează complet în crema de gălbenușuri.

Făina, praful de copt și cacao trebuie cernute în aceeași sită deasupra cremei de gălbenușuri. Se presară grișul pe deasupra și se amestecă bine, după care se adaugă lapte și se amestecă cu mixerul la viteză mică.

Albușurile se bat pumă tare, se adaugă treptat zahărul rămas, și se continuă să se bată până ce zahărul se dizolvă complet și se obține o bezea fermă.

1/3 din bezea se amestecă energic cu compoziția de cacao, apoi totul se toarnă peste restul de bezea i se încorporează cu mișcări de jos în sus astfel încât să se foreze o compoziție spumoasă.

După amestecare, se împarte compoziția în mod egal în cele două tpvi, se nivelează și se lasă la copt timp de 12-13 minute la 175 de grade. După ce s-au copt, se lasă la răcit.

Cum se prepară crema pentru prăjitura Lulu

Se omogenizează brânza mascarpone cu o spatulă cu crema caramel din lapte condensat. Separat, se bate smântâna pentru frișcă până se întărește bine (smântâna trebuie să fie foarte rece).

Se adaugă peste amestecul de mascarpone și cremă caramel un sfert din cantitatea de frișcă și extractul de vanilie, apoi se amestecă cu spatula.

Se încorporează lejer restul de frișcă, amestecând doar pe verticală, ridicând compoziția de pe fundul vasului către suprafață, astfel încât crema să fie aerată.

Se desprinde hârtia de copt de pe cele două blaturi și fiecare se împarte în câte două părți egale, tăindu-le cu un cuțit perpendicular pe latura mai lungă.

Se alege o foaie pentru bază, iar pe aceasta se va pune și se va nivela 1/4 din crema de caramel, după care se acoperă cu următoarea foaie. Se apasă ușor cu palmele și se repetă până când se epuizează cele patru straturi de blat. Restul de cremă se pune deasupra ultimei foi.

Se decorează (opțional) cu ciocolată rasă sau cu nuci pralinate, în funcție de preferințe. Este recomandat ca prăjitura Lulu să stea la frigider peste noapte. Poftă bună!

ADVERTISEMENT