News

Video. Cele mai spectaculoase focuri de artificii de Revelion 2021. Ţările care au trecut în noul an

31.12.2020 | 20:09
Video Cele mai spectaculoase focuri de artificii de Revelion 2021 Tarile care au trecut in noul an
ADVERTISEMENT

A început Revelion 2021! Cu fiecare oră care trece, tot mai multe țări se apropie de marea sărbătoare și lasă în spate un an dificil, un an în care pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga planetă. 

Rând pe rând, țările trec pragul spre 2021. A început chiar și o numărătoare inversă, una în care oameni de pe tot Globul aşteaptă celebrarea Revelionului.

ADVERTISEMENT

La mulţi ani, 2021! Aceasta este urarea pe care mai toată lumea abia așteaptă să o spună după un 2020 intens, provocator și care a schimbat felul în care trăiam.


UPDATE, ora 20.00. Ceasul a bătut miezul nopții în Bangladesh, Kazahstan și Bhutan. Nepal va intra în noul an 15 minute mai târziu.

ADVERTISEMENT

Acesta va fi urmat de India și Sri Lanka la 20.30, ora României.


UPDATE, ora 18.00. Locuitorii din Wuhan, China, celebrează pe străzi sosirea noului an.

Revelion 2021 în Wuhan, China. Foto: Reuters via Mirror

Coronavirusul a apărut acum un an în orașul chinez și de atunci s-a răspândit la nivel global, infectând peste 82 de milioane de oameni și ucigând peste 1,7 milioane.

Dar, în mod remarcabil, orașul, care are o populație de 11 milioane de locuitori, nu a mai raportat un nou caz de boală cu transmitere locală din 10 mai, după ce a suferit unul dintre cele mai stricte lockdown-uri din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 17.00. Japonia a salutat anul 2021 într-un mod foarte sobru după ce a înregistrat o creștere record a cazurilor de coronavirus în ajunul Anului Nou, la Tokyo. Evenimentele din oraș au fost eliminate, deoarece țara se confruntă cu un al treilea val al virusului care a provocat 3.349 de vieți în țară.

Ministrul japonez responsabil pentru răspunsul la coronavirus, Nishimura Yasutoshi, a declarat că guvernul ar putea „lua în considerare declararea stării de urgență dacă virusul va continua să se răspândească mai mult”.
Guvernatorul provincial Yuriko Koike a îndemnat oamenii să „pună accentul pe viață în locul distracției”. Koike a avertizat că situația virusului din Tokyo este „severă și ar putea exploda în zilele următoare”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 15.00. Australia a întâmpinat 2021 cu focuri de artificii imense la Sydney care însă a fost scurtat la doar șapte minute din cauza restricțiilor aduse de noul focar din Sydney.

Revelion 2021, Sydney, Australia Foto: Mirror

Mulțimilor le-a fost interzis să se adune pentru a viziona uimitorul spectacolul din port. Înaintea sărbătorilor, un mesaj în lumini a fost trimis pe un stâlp care îi îndemna pe oameni să rămână acasă și să respecte măsurile de prevenite a COVID.

Anul trecut, focurile de artificii au fost, de asemenea, aproape anulate, deoarece țara s-a luptat cu incendii teribile.


UPDATE, ora 13.00. Noua Zeelandă a salutat Anul Nou cu artificii în orașul Auckland. Mulțimilor li s-a permis să se adune în Noua Zeelandă după ce a redus drastic numărul infecțiilor cu noul coronavirus printr-un lockdown strict și precoce.


Revelion 2021, bine ai venit!

Și totuși, bucuria de a sărbători un nou început a rămas la fel de proaspătă. Oamenii spun că vor să stea alături de cei dragi, atât cât este posibil, să se bucure și să se îmbrățișeze.

Cu toate acestea, autoritățile ne îndeamnă ca la trecerea dintre ani să respectăm în continuare măsurile de precauție pentru a evita răspândirea virusului.

Astfel, de Revelion 2021 se va petrece cu precauţie, privind focurile de artificii de acasă sau dintr-un alt loc sigur. Trebuie să existe distanță și înțelegere.

De remarcat că primii care vor lăsa în urmă anul pandemiei de coronavirus sunt locuitorii din Samoa şi Insula Crăciunului.

Aceștia vor scăpa de 2020, anul pandemiei, la 12:00, ora României, fiind urmaţi 15 minute mai târziu de Insulele Chatham din Noua Zeelandă.

Restul teritoriilor neo-zeelandeze vor striga „La mulţi ani! Un an nou fericit!” la ora 13:00, pentru ca apoi ecoul urărilor să se audă în Rusia, Australia, Japonia, Coreea de Sud, China, Filipine, Indonezia, Thailanda, India şi restul Asiei.

Dacă ne raportăm la Europa, atunci trebuie să știți că Moscova va fi prima capitală care sărbătoreşte Revelionul. Rușii o vor face la 23:00, ora României. Totul se încheie vineri, la ora 14:00, atunci când și ultima țară va trece oficial în 2021.

ADVERTISEMENT
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat...
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat....
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat. Englezii l-au caracterizat într-un singur cuvânt
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
"Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Decizie definitivă în
Decizie definitivă în "duelul eclerurilor". Cine a câştigat procesul dintre Jamila şi Laura Laurenţiu
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Ce cuplu a câștigat show-ul Power Couple de la Antena 1. Nimeni nu...
Ce cuplu a câștigat show-ul Power Couple de la Antena 1. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Bianca Drăgușanu își scoate la vânzare apartamentul din Dubai. Motivul și prețul cerut
Bianca Drăgușanu își scoate la vânzare apartamentul din Dubai. Motivul și prețul cerut
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Probleme GRAVE de sănătate pentru fiul lui Theo Rose. Diagnostic TERIBIL pus de...
Probleme GRAVE de sănătate pentru fiul lui Theo Rose. Diagnostic TERIBIL pus de medici: „Ţi se rupe inima!”
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic...
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic acolo”
Ce a făcut Jador după descalificarea de la „Survivor All Stars”. Artistul a...
Ce a făcut Jador după descalificarea de la „Survivor All Stars”. Artistul a revenit în România