Sport

Revenire importantă la FCSB pentru meciul cu Hermannstadt. Charalambous: „Mă bucur că avem soluții”

Elias Charalambous a ținut conferința de presă înaintea meciului cu Hermannstadt din campionat. Antrenorul de la FCSB a vorbit despre o revenire importantă în lotul echipei.
20.09.2023 | 14:43
Revenire importanta la FCSB pentru meciul cu Hermannstadt Charalambous Ma bucur ca avem solutii
Elias Charalambous a ținut conferința de presă înaintea meciului cu Hermannstadt din campionat. Antrenorul de la FCSB a vorbit despre o revenire importantă în lotul echipei.
ADVERTISEMENT

Joi, 21 septembrie, “roș-albaștrii” vor face deplasarea la Hermannstadt pentru restanța din etapa 5 a SuperLigii. Înainte de duelul de la Sibiu, Charalambous a confirmat la conferința de presă că în lotul celor de la FCSB va fi o revenire importantă. Alexandru Băluță este apt pentru următoarele partide ale liderului din campionat. FANATIK a anunțat în exclusivitate că mijlocașul ofensiv s-a accidentat, motiv pentru care a ratat meciul cu Farul.

Charalambous, despre meciul cu Hermannstadt

La conferința de presă, Elias Charalambous a vorbit despre meciul cu Hermannstadt. Antrenorul de la FCSB este conștient că va întâlni o echipă care va putea pune probleme, având și avantajul partidei de acasă. Tehnicianul cipriot a adresat și câteva cuvinte pozitive la adresa lui Marius Măldărășanu și la cum organizează echipa.

ADVERTISEMENT

“Un alt meci dificil în câteva zile. Jucăm cu un oponent greu, care are o echipă foarte organizată și un antrenor foarte bun. Este o echipă care pune probleme adversarilor, dar vom da tot ce avem mai bun și să luăm cele 3 puncte. Este un meci pe care îl recuperăm acum, la mijlocul săptămânii. Jucătorii noștri sunt într-o formă foarte bună, dar este posibil ca meciul acesta să fie mai dificil, decât ultimul pe care l-am avut. 

Avem o frecvență mare de meciuri în această perioadă. Nu o să avem la fiecare meci același prim 11, dar mă bucur că avem un lot foarte bun, cu jucători care demonstrează atunci când este nevoie de ei. Când ai 3 meciuri la rând trebuie să rotești jucătorii și fie proaspeți. 

ADVERTISEMENT

În acest moment, sunt fericit cu lotul pe care îl am. Arătăm săptămânal că avem jucători de calitate și o echipă bună care marchează goluri prin fiecare component al ei. Acesta este un motiv important pentru care câștigăm meciuri. Mă bucur că avem soluții de la mai mulți jucători.”, a declarat Elias Charalambous.

Antrenorul lui FCSB, despre un nou jucător african

Elias Charalambous a mai vorbit și despre atacantul african pe care Gigi Becali îl vrea la echipă“În acest moment nu vreau să vorbesc despre aceste lucruri (n.r. transferul unui atacant din Africa). Suntem focusați pe meciurile pe care le avem acum, iar când o să avem ceva oficial, veți fi primi care veți afla, cu siguranță. 

ADVERTISEMENT

Suntem atenți la mulți jucători pe care am vrea să îi transferăm. Avem o listă cu fotbaliști diferiți pe care îi avem mereu în minte, în caz că este nevoie de ceva. Însă, așa cum spuneam, nu pot să vă transmit nimic concret, pentru că nu este așa ceva.

Pe fiecare poziție avem câte doi jucători, iar cel mai bun va juca. În general, avem nevoie de mai mulți jucători pe o poziție, pentru că nu ști ce se poate întâmpla, iar sezonul este lung. Pentru noi, antrenorii, cu cât avem un lot mai larg, cu atât mai multe soluții putem avea.”

ADVERTISEMENT

Revenire importantă la FCSB

La conferința de presă, Elias Charalambous a discutat și despre lotul “roș-albaștrilor”. Antrenorul lui FCSB a anunțat o revenire importantă și este vorba despre Alexandru Băluță, care va fi disponibil pentru următoarele trei meciuri. Tehnicianul cipriot a mai vorbit și despre situația lui Andrea Compagno și Damjan Djokovic, dar și despre accidentarea lui Vlad Chiricheș.

“Andrea Compagno este un jucător important care își face foarte bine treaba pe teren. Chiar dacă nu înscrie, uneori, nu însemnă că nu a făcut nimic. Cu siguranță el este mai fericit atunci când marchează, dar face și o treabă bună pentru restul echipei. Noi suntem mulțumiți de el, creează spații, luptă pentru fiecare minge, ține foarte bine mingea. Deci, cel mai important lucru este că echipa câștigă și asta credem noi, la fel crede și Andrea. El este fericit atunci când echipa câștigă. 

Băluță este recuperat 100% și va fi alături de noi la meciul de mâine. La Chiricheș am știut de prima dată că el va reveni după mai mult timp. Este din ce în ce mai bine, zi după zi, dar încă are nevoie de timp să revină cu noi. Și Pantea este în regulă, doar Chiri ne va lipsi. 

Djokovic este un jucător experimentat. Se antrenează foarte bine în fiecare zi și este 100% un profesionist. Când un jucător este în afara primului 11 este normal ca el să nu fie fericit. Și eu am fost jucător și știu acest lucru. Este normal pentru jucători să fie în această poziție uneori. Înseamnă că el este responsabil și îi pasă de echipă. Dar așa cum spun mereu, sunt doar 11 jucători care pot să înceapă meciul, dar în aceste trei meciuri vom avea nevoie de toți jucătorii și toți trebuie să fie pregătiți. 

Este datoria noastră și jobul nostru să ne ocupăm și de astfel de lucruri. Din fericire avem o echipă cu jucători buni și care au caractere bune. Și mă bucur că avem asemenea fotbaliști. Ngezana a avut nevoie de timp să se adapteze. A jucat în cele două meciuri și a făcut-o foarte bine și este un fotbalist care ne oferă soluții pe viitor.”, a spus principalul “roș-albaștrilor”.

Părerea lui Charalambous despre situația arbitrilor și despre plecarea lui Reghecampf

“Să fiu sincer, nu vreau să discut despre astfel de lucruri și despre arbitrii. Așa cum spuneam și după meci, am vrut să văd faza. A fost un contact acolo, dar nu știu cât de dur a fost, dar pentru că a fost, e penalty. Asta am văzut cu ochii mei. În rest, nu vreau să discut despre deciziile arbitrilor. 

Toată lumea poate să spună ce vrea și este opinia lor. Toți sunt liberi să vorbească, nu este datoria mea să vorbesc despre asemenea lucruri. Sunt aici să discut lucruri ce au legătură cu fotbalul, cu meciul. Orice nu are legătură cu aceste lucruri, nu pot eu să vorbesc despre ele. 

(n.r. despre plecarea lui Reghecampf în Arabia Saudită) Dacă un antrenor are o ofertă foarte bună de acolo, i se închide contractul vara următoare, dacă președintele știa și era ceva bun pentru el, a luat cea mai bună decizie pentru el. Din punctul meu de vedere, vă spun sincer, sunt foarte bucuros și focusat pe obiectivele noastre. Pentru că așa cum știți, anul acesta vrem să câștigăm campionatul și sunt foarte motivat. Îmi place fiecare zi aici și sunt fericit că sunt aici. Și doar la asta mă gândesc acum. Dacă se întâmpla ceva, vom discuta.”, a mai spus la final antrenorul de la FCSB.


  • 2.02 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2” la meciul Hermannstadt – FCSB

Conferința de presă a lui Elias Charalambous

ADVERTISEMENT