Sport

Revoltă catalană pe „Camp Nou”! Fanii Barcelonei au răbufnit înaintea jocului cu Inter

Fanii Barcelonei au huiduit copios imnul UEFA Champions League în semn de protest pentru erorile de arbitraj de la Milano, la meciul pierdut 0-1 cu Inter.
13.10.2022 | 00:39
Revolta catalana pe Camp Nou Fanii Barcelonei au rabufnit inaintea jocului cu Inter
Fanii Barcelonei au creat o atmosferă incendiară înaintea partidei cu Inter și s-au ”războit” cu UEFA, fluierând copios imnul Ligii Campionilor.
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a acuzat vehement arbitrajul de la meciul disputat săptămâna trecută, la Milano, cu Inter (0-1). Ba chiar a existat și o sesizare oficială trimisă la UEFA care-i viza pe centralul sloven Slavko Vincic și arbitrul VAR Pol van Boekel. Pentru fanii catalani nu a fost însă suficient. Și au decis să protesteze și ei înaintea startului partidei de astăzi cu Inter.

Imnul Ligii Campionilor, acoperit de huiduieli pe „Camp Nou”

”Sunt supărat. Este o mare nedreptate! Ar trebui să iasă arbitrii și să-și explice deciziile, pentru că noi nu înțelegem nimic.

ADVERTISEMENT

I-am cerut arbitrului să-mi explice deciziile după meci și a refuzat. Simţim că am trăit o mare nedreptate”, spunea Xavi după meciul tur.

Trei au fost fazele incriminate de către cei de la FC Barcelona. Golul anulat lui Pedri pentru o minge atinsă cu mâna, anterior, de Ansu Fati. Gol perfect valabil, au spus specialiștii în arbitraj, invocând schimbarea regulamentului.

ADVERTISEMENT

Apoi, Xavi, jucătorii și conducătorii catalanilor au invocat neacordarea unui cartonaș roșu pentru Calhanoglu. Plus două lovituri de pedeapsă, în prelungiri.

Reacția cea mai vehementă a fost pentru prima dintre faze. Un henț clar făcut, în propriul careu, de Dumfries, care încerca să scoată mingea din fața lui Ansu Fati.

ADVERTISEMENT

”Pentru mine este foarte clar”, s-a plâns Xavi după meci, cerând ca responsabilul de arbitraj să detalieze acțiunea. De altfel, tehnicianul a gesticulat vehement şi a lăsat de înţeles că arbitrii ar favoriza-o pe Inter.

Cei de la FC Barcelona au mai semnalat și faptul că, precum la primul meci din grupă jucat în deplasare, cel cu Bayern, la Munchen, omul cu deciziile în camera VAR a fost același: Pol van Boekel.

ADVERTISEMENT

Atunci, să ne amintim, în minutul 43, la 0-0, nu a semnalizat un fault în careu al lui Davies asupra lui Dembele. Iar compatriotul Danny Makkelie, aflat departe de fază, a lăsat jocul să continue.

Timp de o săptămână, în așteptarea revanșei, fanii catalani și-au exprimat frustrarea pe rețelele de socializare. Iar înaintea meciului s-au dezlănțuit. Și au huiduit copios imnul UEFA Champions League pe toată durata intonării acestuia.

ADVERTISEMENT