News

Revolta unei supraviețuitoare de la Colectiv, la șase ani de la tragedie: „Oamenii ard în spitale ca niște torțe însuflețite”

Iată ce mesaj a avut o supraviețuitoare de la Colectiv, la șase ani de la tragedie.
20.10.2021 | 15:58
Revolta unei supravietuitoare de la Colectiv la sase ani de la tragedie Oamenii ard in spitale ca niste torte insufletite
ADVERTISEMENT

Peste doar câteva zile se vor împlini șase ani de la tragedia care a marcat România, anume incendiul de la Colectiv. Deocamdată, nu au fost găsiți vinovații, iar supraviețuitorii își strigă durerea pe rețelele de socializare.

Revolta unei supraviețuitoare de la Colectiv. Mesajul dur al acesteia, la șase ani de la tragedie

Alexandra Furnea, supraviețuitoare a incendiului devastator, a mărturisit că, în fiecare an, în această perioadă, când se apropie data la care a avut loc tragedia, este mereu căutată de reporteri pentru a da noi declarații.

ADVERTISEMENT

Aceasta a decis să publice, în schimb, un mesaj amplu pe profilul său de socializare în care să explice cum se simte și care este starea ei la aproape șase ani de la tragedie.

Alexandra Furnea a vorbit inclusiv despre faptul că nu s-a schimbat nimic în spitalele din țară în urma incendiului de la Colectiv, iar oamenii continuă să moară, chiar și în spitale.

ADVERTISEMENT

„Cum să fiu, într-o țară în care oamenii ard în spitale ca niște torțe însuflețite ce aruncă lumini crude, sfredelitoare, asupra corupției și a delăsării în care ne complacem?”, a scris aceasta, pe Facebook.

Reamintim faptul că au avut loc 12 incendii în spitalele din România în doar un an. Mai multe persoane și-au pierdut viața în urma acestora.

ADVERTISEMENT

Supraviețuitoare Colectiv, despre proces: „S-a transformat într-un simulacru de justiție”

În același timp, supraviețuitoarea de la Colectiv a vorbit și despre nemulțumirea față de procesul de la Colectiv și că nu s-au găsit până acum vinovații, deși au trecut șase ani de la tragedie.

Mai mult, ea a numit procesul drept un „simulacru de justiție” și a acuzat autoritățile că trag de timp pentru a nu da sentința și că vinovații sunt protejați.

ADVERTISEMENT

Cum să fiu, într-o țară în care sistemul juridic umilește victimele pentru a proteja vinovații, mimând dreptatea cu schimonoseli teatrale, de mare mincinoasă?

Cum să fiu când am senzația că procesul Colectiv s-a transformat într-un simulacru de justiție al cărui scop este acela de a trage, în fel și chip, de timp pentru a amâna pronunțarea unei sentințe”, a precizat ea.

Totodată, Alexandra Furnea a spus că se așteaptă la tot ce e mai rău în cadrul următorului proces.

„Cum să fiu când astăzi, cu 10 zile înainte de comemorarea celor 6 ani trecuți de la incendiu, este programat un nou termen în acest proces și, în loc să simt speranță, mă aștept la tot ce este mai rău?”, a mai precizat ea.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României