News

Revoltător! Bunica de 91 de ani care a primit o factură uriașă la gaze are şi mai mult de plătit după recalculare: „De acum nu mai mâncăm”

Bunica de 91 de ani și nepoata ei care au primit facturi uriașe au și mai mult de plătit după recalculare. De la 869 de lei, totalul a ajuns la 1300. În total, pentru două luni, ele au de plată aproape 2.300 de lei.
27.01.2022 | 14:18
Revoltator Bunica de 91 de ani care a primit o factura uriasa la gaze are si mai mult de platit dupa recalculare De acum nu mai mancam
ADVERTISEMENT

Situația privind facturile și imposibilitatea unor români de a le plăti devine dramatică. O bătrână de 91 de ani care locuiește cu nepoata ei au de plătit mai mult după reclaculare.

Factură mai mare după recalculare pentru o bunică cu o pensie de 1.800 de lei

Femeia nu știe ce să facă și spune că este în imposibilitatea de a mai cumpăra mâncare pentru a putea plăti toate facturile.

ADVERTISEMENT

Aceasta crede că singura soluție pe care o mai are la îndemână este să plătească facturile, iar apoi spune că va vedea cum se va descurca cu banii care îi vor rămâne.

„Să mor acuma din cauza unor facturi? Om plăti și om vedea ce o mai fi. De acuma nu mai mâncăm, nu mai dormim, nu mai nimic…”, a spus bătrâna.

ADVERTISEMENT

Nepoata acesteia a publicat pe rețelele de socializare o imagine cu cele două facturi pe care trebuie să le plătească, iar totalul ajunge la suma halucinantă de 2.275 de lei, adică foarte aprope de salariul minim brut, care este, de la 1 ianuarie 2022, de 2.550 lei pe lună.

De altfel, această sumă care trebuie plătită este mai mare cu aproape 500 de lei decât venitul pe întreaga lună al femeii.

ADVERTISEMENT
Facturi
Facturile femeii. Foto: Facebook

Nepoata femeii a dezvăluit că după recalculare facturile au venit cu 400 de lei mai mult

Pentru că nu își permiteau să plătească totalul facturilor, adică 869 de lei, fiindcă ar fi trebuit să renunțe la mâncare pentru a le achita, bunica din  Câmpulung Moldovenesc și nepoata sa au făcut reclamație.

Dar, în loc ca factura să le fie cu adevărat compensată și totalul de plată să scadă, acesta a crescut cu 431 de lei.

ADVERTISEMENT

„Mai țineti minte că am făcut reclamație că aveam de plătit 869 de lei pe noiembrie și o venit recalculată? 1300 îi recalculată. A, și o venit și pe decembrie. 980.

Deci am de plătit pe 2 luni 2300 de lei. Nu știu cum să îi spun lui bunica. Nu îi spun”, a scris acesta, pe rețelele de socializare.

Totodată, ea a precizat și că a întrebat la ce consum ar trebui să se încadreze pentru a primi compensarea, iar nimeni nu a știut să îi răspundă.

„Am întrebat cât am voie sa consum pe luna februarie. Ca sa nu trec pragul și să primesc compensarea. Nu știu nici ei. Nu știu nici ei. Am înnebunit”, a spus aceasta.

În comentariile de pe Facebook, nepoata femeii arată că pentru 2 zile de consum există suma de 1.300 de lei ce trebuie plătită, iar pentru următoarele 30 de zile aceasta este de circa 900 de lei.

ADVERTISEMENT