News

Rezultate admitere liceu 2020 pe edu.ro. Vezi harta și listele complete cu liceele la care au fost repartizați elevii, pe fiecare judeţ – Live Update

10.07.2020 | 14:02
Rezultate admitere liceu 2020 pe eduro Vezi harta si listele complete cu liceele la care au fost repartizati elevii pe fiecare judet  Live Update
Admitere liceu 2020. Rezultate repartizare computerizata Sursa foto: gds.ro
ADVERTISEMENT

Elevii află care sunt liceele unde au fost repartizați după multe zile de așteptări după ce au susținut examenele din acest an de la Evaluarea Națională 2020.

UPDATE, ora 15:45:  Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal au fost publicate, vineri, de Ministerul Educaţiei.

ADVERTISEMENT

Astfel, au fost repartizaţi 113.480 de elevi în învăţământul liceal de stat, dintre care 68.564 de candidaţi la filiera teoretică şi 44.916 candidaţi la filiera tehnologică.

În etape anterioare repartizării computerizate, au fost admişi 12.408 elevi la specializări vocaţionale; 600 de elevi în învăţământul militar; 1.880 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 659 de elevi în învăţământul special.

ADVERTISEMENT

Alţi 25.257 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de şcolarizare în învăţământul profesional, dual şi liceal tehnologic.

În total, au fost completate 1.998.884 de opţiuni, rezultând o medie de 16 opţiuni/elev.

Totodată, 348 de candidaţi au fost admişi cu media generală 10.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidaţii vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

ADVERTISEMENT

În 22, 23 şi 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Un număr 8.570 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenţii clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în intervalul 13-20 iulie, de candidaţii care nu au participat la repartizare şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

ADVERTISEMENT

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti şi comunicată unităţilor de învăţământ până la 24 iulie.

În total, au rămas disponbile peste 37.000 de locuri în învăţământul liceal, învăţământul profesional, învăţământul dual şi învăţământul liceal tehnologic, precizează Ministerul Educaţiei.

UPDATE, ora 14:00:  Ministerul Educației a afişat rezultatele repartizării în licee 2020.

VEZI AICI LA CE LICEU AI AJUNS

UPDATE, ora 13.45: Ministerul Educației întârzie afișarea rezultatelor repartizării în licee 2020. Nici până la ora 13:45, listele cu elevii admiși la liceu nu au fost făcute publice pe admitere.edu.ro. În anii trecuți, Ministerul Educației a publicat aceste date până în ora 12.00.

UPDATE, ora 12.00:  Rezultatele repartizării computerizate la liceu se lasă aşteptate. Acestea vor fi publicate în cel mai scurt timp pe edu.ro.

UPDATE, ora 9.25: Rezultatele la repartizarea computerizată 2020 vor fi afişate pe edu.ro până la orele prânzului, iar elevii pot afla unde au intrat în baza codului unic. FANATIK vă va anunţa atunci când listele vor fi disponibile online.

UPDATE, ora 9.07: Până la momentul în care elevii vor afla la ce licee au intrat şi rezultatele vor fi afişate, vă prezentăm în acest articol, un top al celor mai bune licee din Capitală, după media de admitere.

UPDATE, ora 8.31: Concurenţă mare pentru admiterea la liceele din Bucureşti unde anual, pe lângă elevii din Capitală, vin foarte mulţi elevi şi din Ilfov sau din celealte judeţe aflate în proximitate. Rezultatele repartizării pentru Bucureşti pot fi consultate AICI.

În 2020, repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu se face pe baza mediei de admitere la liceu a elevilor. Miercuri, 8 iulie, baza de dată a fost transmisă de la centrele de admitere județene la centrul național de admitere prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice.

Joi, 9 iulie, reprezentanții ministerului au trecut la verificarea și corectarea eventualelor erori apărute în bazele de date.

Rezultate admitere liceu 2020 şi repartizare computerizată

Rezultatele admiterii la liceu şi repartizării computerizate de anul acesta pot fi consultate AICI!

Vineri, 10 iulie a fost programată repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a, prima etapă.

Pe site-ul edu.ro au fost publicate deja rezultatele repartizării computerizate la liceele militare, unde ultima medie a fost 8.99.

Ministerul Educației a publicat o nouă ierarhie la nivel județean a Municipiului bucurești a absolvenților de clasa a VIII-a.

După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, astăzi, 4 iulie 2020, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Acest lucru atrage după sine și actualizarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a. Repartizarea computerizată se va desfășura în data de 10 iulie”, a anunțat ministerul.

Elevii trebuie să știe că algoritmul de repartizare se va face după media de admitere, fiind repartizați toți elevii, pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Sistemul va căuta în lista de opțiuni a candidatului prima opțiune validă unde există locuri libere. Dacă opțiunea e validă și există locuri disponibile, e considerat admis și se trece la următorul candidat.

În caz contrar, sistemul va verifica a doua opțiune de pe fișă, a treia și așa mai departe. Dacă un candidat își epuizează toate opțiunile, el va rămâne nerepartizat și va participa la o sesiune ulterioară organizată exclusiv pe locurile rămase libere în această sesiune.

Această situație poate să existe dacă elevul nu a candidat suficiente opțiuni, sau dacă opțiunile exprimate au fost deja ocupate de alți candidați cu medii mai mari.

Așadar, elevilor le-a fost recomandat să completeze mereu pe listă un număr mai mare de opțiuni, pentru a fi siguri că nu rămân nerepartizați.

Ierarhita elevilor de clasa a VIII-a poate fi consultată pe site-ul admitere.edu.ro, lista fiind publicată din 4 iulie, după rezultatele la sesiunea specială a Evaluării Naționale.

Programul complet al repartizării elevilor în liceele din România:

3 – 7 iulie 2020: Părinții și elevii vor verifica corectitudinea datelor din fișa listată de calculator și vor corecta eventualele greșeli identificate.

7 iulie 2020: Baza de date trebuie transmisă de la centrele de înscriere către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean.

8 iulie 2020: Baza de date va fi transmisă la centrul național de admitere prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.

9 iulie 2020: Vor fi verificate și corectate erorile din baza de date, precum candidați înscriși în mai multe județe, candidați care au fost deja admiși la licee de aptitudini.

9 iulie 2020: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.

După comunicarea rezultatelor repartizării computerizate, elevii și părinții au la dispoziție intervalul 13-20 iulie pentru a depune dosarul de înscriere la liceul la care a fost repartizat elevul.

ADVERTISEMENT