News

Rezultate Bacalaureat 2023. Edu.ro a publicat notele. Verifică aici primele rezultate bac 2023. Update

Rezultate Bacalaureat 2023. Notele elevilor participanți la sesiunea iunie-iulie sunt publicate pe site-ul ministerului, edu.ro.
03.07.2023 | 11:00
Rezultate Bacalaureat 2023 Eduro a publicat notele Verifica aici primele rezultate bac 2023 Update
Rezultate Bacalaureat 2023 în București și în țară. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
03-07-2023
08:04

Rezultatele de la Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie, au fost afișate de edu.ro

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie, au fost afișate luni, în jurul orei 11.00. Rezultatele elevilor, înainte de contestații, sunt disponibile pe site-ul bacalaureat.edu.ro și la avizierul școlii.

Conform metodologiei publicate de Ministerul Educației, contestațiile pot fi depuse luni, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Rezolvarea lor va avea loc în perioada 4 – 6 iulie. 

Conform datelor oficiale edu.ro, au promovat examenul 91.246 de candidați (87.226 de candidați din promoția curentă, respectiv 4.020 din promoțiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidați prezenți.

Rata de promovabilitate din 2023, înainte de contestații, este de 72,8%. Mai mică decât în 2022 (73,3%), dar mai mare decât în 2021 (67,8%). Ministerul mai anunță că, pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,4% (în ușoară creștere față de sesiunea din anul anterior – 78,3%). 

03-07-2023
04:51

Cum se depune contestație la Bacalaureat 2023

Elevii pot face contestație la Bacalaureat 2023 astăzi, între orele 12:00 și 18:00, fie online, fie direct la centrele de examen. Candidații care aleg să depună contestații online trebuie să trimită cererea pe adresa de e-mail a centrului de examen.

Model de cerere pentru contestația la Bacalaureat 2023:

Rezultate Bacalaureat 2023 în sesiunea de vară sunt publicate, la fel ca în fiecare an, pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, Edu.ro. Elevii vor afla ce note au luat la examenul maturității.

Rezultate Bacalaureat 2023 în București și în țară. Edu.ro a publicat notele

Pe 29 mai, Ministerul Educației a lansat oficial site-ul Bacalaureat 2023. Pe această platformă, pe 3 iulie, cei peste 100.000 de absolvenți de liceu pot verifica să vadă ce note au obținut la examen.

ADVERTISEMENT

Site-ul oficial găzduiește rezultatele atât pentru elevii din Capitală, cât și pentru cei din restul județelor. Elevii de clasa a XII-a au primit, la proba de la română, o foaie care conține mai multe informații. E vorba de codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul.

Ministerul Educației informează că, beneficiind de codurile individuale, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele pe baza codului QR din raport. Elevii care au pierdut codul primit în examen nu trebuie să fie îngrijorați. Ei vor afla notele la școală.

ADVERTISEMENT

Rezultatele Bacalaureat 2023 au fost publicate conform calendarului stabilit de Ministerul Educației. Candidații au putut verifica notele obținute la examenul național de Bacalaureat în centrele de examen sau pe platforma oficială edu.ro. Cu emoție și așteptare, absolvenții au aflat rezultatele finale ale examenului care le vor deschide drumul către facultate sau alte provocări viitoare.

În urma corectării lucrărilor, au fost eliminați din examen cei care au încercat să fraudeze sau să obțină rezultate neconforme cu adevărul. În același timp, nota obținută la Bacalaureat este folosită pentru verificarea competențelor acumulate de elevi pe parcursul anilor de liceu.

ADVERTISEMENT

Rezultatele la Bacalaureat 2023 sunt așteptate cu nerăbdare de absolvenții de liceu, iar notele primite vor reflecta munca și pregătirea lor pentru acest examen important în viața lor. Toți cei implicați în acest proces sunt cu sufletul la gură, iar rezultatele vor fi urmărite cu atenție de toată comunitatea școlară

Cum se promovează examenul de Bacalaureat 2023

Condițiile de promovare ale examenului de Bacalaureat 2023 sunt extrem de simple. Pentru a răsufla ușurat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să susțină toate probele scrise, să obțină cel puțin nota 5 la fiecare și să obţină media 6, la probele scrise.

ADVERTISEMENT

Imediat după promovarea examenului de Bacalaureat, elevilor li se va deschide o nouă poartă: spre facultate. Așadar, după ce candidatul a fost declarat admis la examenul de bacalaureat, el va primi o diplomă de Bacalaureat.

Cum se face contestație la Bacalaureat 2023

Elevii nemulțumiți de nota primită trebuie să știe că orice contestație de la Bacalaureat 2023 se depune la instituția la care s-a desfășurat examenul. Totul conform termenului prevăzut.

După cum prevede calendarul de desfășurare al examenului din acest an, contestațiile de la BAC se pot depune doar în ziua afișării rezultatelor. Mai exact, pe data de 3 iulie 2023. Intervalul orar în care elevii pot depune aceste cereri este, la fel ca anul trecut, 12:00-18:00.

Elevii care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip. Aici se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială. Se poate întâmpla prin creștere sau descreștere.

Mai exact, în cazul elevilor care au primit inițial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 și 4,99, sau o notă cel puțin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestații.

În cazul candidaților care au primit alte note decât cele de mai sus și se constată o diferență de cel puțin 0,50 puncte, nota definitivă va fi acordată de către comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti.

Calendarul afișării rezultatelor și notelor la BAC 2023. Contestațiile se depun pe 3 iulie în centrele de examen

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2023 se încheie pe 29 iunie. Atunci are loc proba de la limba maternă. Apoi, până pe 3 iulie, cei peste 100.000 de elevi stau cu sufletul la gură în așteptarea notelor.

Conform Edu.ro, afișarea rezultatelor inițiale  – în centrele de examen și online – va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). În aceeași zi, contestațiile pot fi depuse/transmise în intervalul orar 12:00 – 18:00.

În vara anului 2023, elevii din România au susținut cu emoție și nerăbdare examenul național de bacalaureat, un moment crucial în viața lor academică. După zile tensionate de așteptare, rezultatele la bacalaureat 2023 au fost, în sfârșit, publicate în centrele de examen din întreaga țară. Fiecare candidat a putut verifica cu sufletul la gură notele obținute la examenul care le va deschide ușa spre oportunitățile viitoare.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, procesul de corectare a fost riguros, iar rezultatele au fost atent analizate și verificate pentru a asigura transparența și corectitudinea evaluării. Orice tentativă de fraudă sau încercare de a influența rezultatele a fost ferm sancționată, iar candidații implicați au fost eliminați din procesul de evaluare.

Examenul național de bacalaureat a fost un instrument esențial folosit pentru verificarea cunoștințelor și competențelor acumulate de absolvenții de liceu. Notele primite au reflectat eforturile și dedicarea elevilor, dar și calitatea pregătirii oferite de instituțiile de învățământ.

Pentru unii, rezultatele au fost o bucurie, deschizându-le ușa către universități prestigioase și specializări dorite. În același timp, pentru alții, poate fi fost un moment de dezamăgire, dar au avut ocazia să învețe din experiență și să își găsească alte căi de dezvoltare și succes.

În final, examenul național de bacalaureat este un moment definitoriu în viața fiecărui elev, pregătindu-i pentru viitorul lor academic și profesional. Notele obținute la acest examen îi vor ghida pe drumul lor spre noi provocări și realizări. Indiferent de rezultate, fiecare tânăr poate fi mândru de efortul și determinarea investite în acest examen important.

Calendar bacalaureat 2023. Ministerul Educației a anunțat sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Când se afișează rezultatele finale

Pentru sesiunea de toamnă de la BAC 2023, august – septembrie, absolvenții de clasa a XII-a se pot înscrie în perioada 17 – 24 iulie. Examenul începe cu proba scrisă la limba română. Este programată pe data de 16 august.

Proba obligatorie a profilului are loc pe 17 august, iar proba la alegere a profilului și specializării este programată pe 18 august. Pe 21 august se desfășoară proba scrisă la limba maternă.

Rezultatele preliminare sunt publicate pe 25 august, până la ora 12.00. În aceeași zi are loc și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00). În intervalul 26 – 28 august se rezolvă contestațiile. În fine, pe 29 august este afișarea rezultatelor finale.

ADVERTISEMENT