Candidatul PSD la primăria municipiului Botoșani, Cosmin-Ionuț Andrei, a câștigat alegerile locale, conform rezultatelor finale.
După centralizarea tuturor proceselor verbale, în municipiul Botoșani au fost exprimate 29.482 de voturi valabile.
Cosmin-Ionuț Andrei (PSD) a fost votat de 10.960 de alegători, având 16 de voturi mai multe decât candidatul PNL, fostul edil Cătălin-Mugurel Flutur, care a fost susţinut de 10.944 de votanţi, scrie știripesurse.ro.
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a anunţat luni, că, în urma finalizării procedurii de centralizare a proceselor verbale în cele 427 de secţii de votare din judeţul Botoşani, Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut 43 de mandate de primar.
În ceea ce privește Partidul Național Liberal (PNL), acesta și-a adjudecat 28 de mandate de primar din totalul celor 78 disponibile la nivelul județului Botoșani.
Partidul Pro România a câştigat alegerile în două unităţi administrativ teritoriale, în timp ce Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor- ALDE şi Alianţa USR- PLUS au obţinut câte un mandat de primar.
Doi candidaţi independenţi, unul în comuna Conceşti, iar celălalt în comuna Suharău, au obţinut, la rândul lor, mandate de primar.
În aceea ce priveşte repartizarea mandatelor de consilier local, 445 de mandate au revenit PSD, 364 PNL, 79 Alianţei Liberalilor şi Democraţilor- ALDE, 57 Partidului Pro România, 31 Partidului Mişcarea Populară, 14 Alianţei USR PLUS, cinci Partidului Ecologist Român, câte două Partidului Dreapta Liberală şi Asociaţiei Partida Romilor “Pro- Europa”, iar câte unul Partidului România Mare, Partidului România Verde, Uniunii Ucrainenilor din România, Partidului Uniunea Salvaţi România, Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate, dar şi Partidului Naţional Ţărănesc Creştin- Democrat.
Amintim faptul că, în ceea ce privește rezultatele finale ale alegerilor în Capitală, situația în două sectoare a fost neclară, iar deznodământul oficial a întârziat.
La Sectorul 1, în primă fază, după exit-poll și numărarea parțială, Clotilde Armand de la alianța PNL/USR-PLUS a ieșit învingătoare, dar au existat plângeri potrivit unor fraude electorale. Situația a fost, însă, rezolvată, iar Armand a iești învingătoare.
Și în Sectorul 5 situația a fost neclară, însă primăria a fost, în cele din urmă, revendicată de Cristian Popescu Piedone.
El a fost urmat de Cristian Băcanu și de primarul actual, Daniel Florea (PSD).
În ceea ce-l privește, primarul anterior al Sectorului 5, Daniel Florea, care a pierdut alegerile din 27 septembrie, a declarat că a câștigat alegerile „la o diferență semnificativă de voturi” și că ar fi fost necesară renumărarea voturilor.