News

Ridicarea restricțiilor a fost amânată în Marea Britanie. Din ce în ce mai multe persoane sunt infectate cu varianta Delta

Marea Britanie a decis să renunțe deocamdată la ridicarea ultimelor restricții anti-Covid-19.
15.06.2021 | 09:43
Marea Britanie a decis să renunțe deocamdată la ridicarea ultimelor restricții anti-Covid-19.
ADVERTISEMENT

Ridicarea restricțiilor anti-Covid în Marea Britanie a fost amânată până pe 19 iulie, din cauza răspândirii variantei Delta, apărută în India. Premierul britanic Boris Johnson a spus că este foarte îngrijorat și toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că doar așa se vor salva vieți.

În Regatul Unit au murit 128.000 de persoane infectate cu coronavirus.

Ridicarea restricțiilor a fost amânată în Marea Britanie

Din ce în ce mai mulți britanici s-au infectat cu noua variantă Delta, apărută prima dată în India, așa că premierul britanic Boris Jonson a anunțat că ridicarea restricțiilor se va amâna. Inițial o relaxare a restricțiilor ar fi trebuit să aibă loc pe 21 iunie.

ADVERTISEMENT

“Acum este momentul să fim prudenți și avem șansa ca, în următoarele patru săptămâni, să salvăm mai multe vieți, vaccinând milioane de oameni în plus. Se va aștepta până pe 19 iulie.

Serviciul Național de Sănătate are nevoie de timp în plus”, a spus Johnson într-o conferință de presă la Downing Street.

ADVERTISEMENT

Medicii au avertizat asupra faptului că nou variantă Delta a coronavirusului este cu 60  % mai contagioasă decât cea engleză (Alpha).

Când vor fi ridicate restricțiile

Cel mai probabil restricțiile vor fi ridicate pe 19 iulie. Deocamdată se păstrează distanțarea socială, cluburile de noapte rămân închise, sălile de sport nu vor funcționa la capacitate maximă. De asemenea la diferite evenimente nu pot participa decât un număr limitat de persoane, iar cei mai mulți britanici vor continua să lucreze de acasă.

ADVERTISEMENT

Experții sanitari au fost cei care ar fi cerut amânarea ridicării restricțiilor. Aceștia au spus că au nevoie de timp pentru a putea imuniza un număr cât mai mare de persoane.

Varianta Delta a coronavirusului SARS CoV2 a apărut prima dată în India, unde a făcut ravagii. Este cea mai contagioasă tulpină provocând forme grave ale bolii.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie are în acest moment cele mai multe persoane vaccinate cu ambele doze. 55% din populația de peste 18 ani. Țara Galilor are un procent mare, 87% de persoane vaccinate până în prezent cu o singură doză. Aici o relaxarea a restricțiilor ar trebui să aibă loc pe 25 iunie.

În Scoția restricțiile impuse de pandemia de coronavirus ar urma să fie ridicate pe 28 iunie, în timp ce în Irlanda de Nord, pe 21 iunie.

ADVERTISEMENT