News

Risc ridicat de avalanșă în Munții Bucegi. „Nu vă riscați în mod inutil viața!”

07.01.2021 | 14:26
Risc ridicat de avalansa in Muntii Bucegi Nu va riscati in mod inutil viata
Risc de avalanșă în Bucegi
ADVERTISEMENT

Salvamontiștii din Prahova îi avertizează pe turiști că în Munții Bucegi, Baiului și Ciucaș există un risc ridicat de avalanșă la altitudini de peste 1.800 de metri.

Salvamont Prahova a atras atenția că există risc de avalanșă de gradul 4 pe fondul prognozei de ninsori abundente din aceste zone geografice.

ADVERTISEMENT

Turiștii sau alpiniștii sunt sfătuiți să evite traseele turistice închise pentru a nu risca o tragedie asemănătoare celei din 3 ianuarie, când doi alpiniști au murit în Bucegi.

Risc ridicat de avalanșă în Bucegi

„Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă sau văile de abrupt. Lista traseelor turistice din judeţul Prahova care sunt închise o puteţi găsi pe www.salvamontprahova.ro“, arată Salvamont Prahova, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În aceste zone montane se așteaptă ca ninsorile să fie abundente în perioada 7-8 ianuarie 2021. „Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa! Pentru turiştii care doresc să efectueze drumeţii în această perioadă, vă recomandăm câteva trasee ce pot fi parcurse în siguranţă: Sinaia – Poiana Stanii, Buşteni – Cascada Urlatoarea, Azuga – Cabana Susai, Cheia – Muntele Roşu“, atenţionează Salvamont Prahova, potrivit news.ro.

Doi alpiniști au murit în Munții Bucegi

O femeie și un bărbat au murit în Munții Bucegi în 3 ianuarie, în timpul unei drumeții periculoase. „Femeia a căzut prima şi a murit pe loc, iar bărbatul a căzut şi el în încercarea de a ajunge la ea”, au transmis salvamontiștii.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs seara, în zona Brâna Mare al Morarului, către Valea Cerbului, din Munții Bucegi. Ambele victime erau alpiniști cu experiență, însă vremea proastă le-a adus sfârșitul. Salvamontiții au trimis o echipă de salvatori formată din 8 oameni, care au adus cadavrele celor două persoane din zona unde căzuseră.

Salvamont România a anunțat că începutul de an 2021 a fost unul foarte solicitant pentru salvamontiști, cu zeci de acțiuni de intervenție în zonele periculoase.

ADVERTISEMENT