Sport

Rivalele lui Sepsi condamnă dur decizia Comisiei de Disciplină: ”S-a creat un precedent de o gravitate maximă!”

Sepsi a câștigat la ”masa verde” meciul cu FC U Craiova, dar rivalele covăsnenilor la un loc de play-off nu sunt de acord cu decizia Comisiei de Disciplină.
15.02.2023 | 18:45
Rivalele lui Sepsi condamna dur decizia Comisiei de Disciplina Sa creat un precedent de o gravitate maxima
Sepsi a câștigat la ”masa verde” meciul cu FC U Craiova, dar rivalele covăsnenilor la un loc de play-off nu sunt de acord cu decizia Comisiei de Disciplină. Sursă foto: Bogdan Balas/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Formația olteană a fost penalizată în urma scandalului de xenofobie de la Sfântu Gheorghe, iar ambele cluburi au fost amendate.

Sepsi a avut câștig de cauză la Comisia de Disciplină, dar rivalele la play-off se revoltă

După o serie de rezultate bune, FC Botoșani a devenit o rivală pentru Sepsi în lupta la ultimul loc de play-off în SuperLiga, iar patronul Valeriu Iftime s-a arătat deranjat de decizia Comisiei de Disciplină, care a trimis cele 3 puncte către Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

”Păcat că încurcăm fotbalul cu asemenea decizii, trebuia jucat meciul. Nu cred că niște fani iresponsabili pot face asemenea lucruri. Meciul nu trebuia decis la ‘masa verde’. Adică nu să câștigăm puncte la comisie!

O fi avut regulamente, dar și astea pot fi corectate la un moment dat. Nu sunt adversarii mei direcți, dar pentru tot fotbalul nostru, e o imensă greșeală, se creează un precedent.

ADVERTISEMENT

Este incredibil, este o altă greșeală și arătăm din ce în ce mai prost, nu numai la fotbal, ci și la management și la cei care iau decizii”, a declarat Iftime, la emisiunea Liga Digisport.

Iftime era convins că meciul se va rejuca

Finanțatorul de la Botoșani își dorește ca după această hotărâre Sepsi să nu prindă locul de play-off și a precizat faptul că dacă ar fi fost în locul formației covăsnene nu ar fi acceptat victoria la ”masa verde” și ar fi cerut rejucarea întâlnirii.

ADVERTISEMENT

”Dacă ar fi să împrumut ceva de la Becali, o să îl invoc pe Dumnezeu și zic că nu intră Sepsi în play-off. Cine din noi nu a greșit vreodată? Câte prostii nu am spus mulți dintre noi? Dacă era o echipă care se chema FC Botoșani, noi spuneam că nu vrem la ‘masa verde’. Acum nu se arată viteji după război, dar un asemenea precedent e de o gravitate maximă.

Cine conduce fotbalul nostru? Eu nu i-am votat. Nu vreau să mai vorbesc de cei care conduc. Eu am fost sută la sută convins că se va rejuca pe alt teren. Dacă avem o comisie care nu e românească și care are minte, întoarce decizia”, a mai spus Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT

Cu victoria obținută la ”masa verde”, covăsnenii au acumulat 37 de puncte și s-au distanțat la 4 puncte de principala urmăritoare, Petrolul Ploiești. Formația patronată de Adrian Mititelu rămâne pe locul 8, cu 30 de puncte, la egalitate cu FC Botoșani.

În ciuda faptului că Sepsi are un avans important în clasamentul din SuperLiga, bătălia pentru play-off se va duce până în ultima etapă a sezonului regulat, mai ales că echipa lui Cristiano Bergodi are un program infernal în rundele următoare.

ADVERTISEMENT