Sport

Rivalii din SuperLiga, impresionați de transferul Universității Craiova: “CV-ul lui arată foarte bine”

Universitatea Craiova a dat lovitura prin aducerea lui Pyry Soiri. Mihai Stoica a rămas impresionat de transferul oltenilor, unul cu selecții în naționala Finlandei.
29.12.2023 | 22:42
Rivalii din SuperLiga impresionati de transferul Universitatii Craiova CVul lui arata foarte bine
Rivalii Universitatii Craiova, impresionati de transferul oltenilor
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a anunțat oficial, joi, achiziționarea fotbalistului finlandez Pyry Soiri, în vârstă de 29 de ani, cu un impresionant palmares de 43 de selecții în naționala Finlandei. Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, noul fundaș dreapta a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu echipa din Bănie. 

Transfer de marcă la Universitatea Craiova: finlandezul Pyry Soiri

“Foarte interesant transferul. I-am văzut cifrele. CV-ul lui arată bine, să joci la Finlanda în naţională e ceva, nu e la San Marino. Şi pe bani şi jucatori de cota. Şi salarii ca mă gândesc ca nu vine pe un salariu mediu, cred că Rotaru a făcut un efort în situaţia asta.

ADVERTISEMENT

Ambii jucatori au confirmat şi au prezentat interes. Cred că a doua parte a sezonului o să fie interesantă. Cred că vor aduce şi fundas central, acolo chiar au avut probleme”, a declarat Mihai Stoica, managerul general al FCSB, pentru Orangesport.ro.

Pyry Soiri, cunoscut pentru calitățile sale defensive și contribuțiile în atac, a reușit să marcheze șapte goluri în cele 43 de meciuri jucate pentru naționala Finlandei, iar recent a reușit o dublă în meciul împotriva reprezentativei statului San Marino, primind cea mai mare notă de pe teren.

ADVERTISEMENT

Pyry Soiri, om de națională

“Vlădoiu nu mai juca, căutau un fundaş dreapta şi el pare interesant după cifre şi să vedem ce poate. La noi pare că e interesant, e uşor şi după îţi dai seama că nu mai e aşa”, a declarat Basarab Panduru pentru Orangesport.ro.

Momentul cel mai semnificativ din cariera lui Soiri a avut loc acum doi ani, când a intrat pe teren în cadrul meciului dintre Finlanda și Rusia de la EURO 2020. Transfermarkt evaluază cota de piață a fotbalistului la 400.000 de euro, reflectând astfel valoarea sa în contextul actualului peisaj fotbalistic.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Soiri a inclus evoluții pentru diverse echipe, precum MYPA, Japs, KTP, VPS, Soligorsk, Admira Wacker și Esbjerg. Această achiziție reprezintă un pas important pentru Universitatea Craiova, consolidându-și echipa cu un jucător experimentat și talentat.

Suporterii echipei din Bănie așteaptă cu nerăbdare să vadă impactul pe care Pyry Soiri îl va avea în evoluțiile viitoare ale Universității Craiova și cum va contribui la obiectivele echipei în următorul an. Oltenii așteaptă titlul la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a terminat anul pe locul 3, cu 34 de puncte. Venirea lui Petev a strâns rândurile la olteni, care au înregistrat o creștere în joc. Universitatea Craiova are 9 victorii, 7 egaluri și 5 înfrângeri în actualul sezon de Superligă.

ADVERTISEMENT