Sport

Universitatea Craiova, primul transfer al iernii. Finlandezul Pyry Soiri a semnat cu oltenii. Update exclusiv

Universitatea Craiova a rezolvat primul transfer al iernii. Finlandezul Pyry Soiri a semnat cu echipa lui Mihai Rotaru, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate
28.12.2023 | 09:31
Universitatea Craiova primul transfer al iernii Finlandezul Pyry Soiri a semnat cu oltenii Update exclusiv
Universitatea Craiova, primul transfer al iernii. Pyry Soiri a semnat cu oltenii.
ADVERTISEMENT
28-12-2023
07:34

Pyry Soiri a semnat cu Universitatea Craiova!

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, finlandezul Pyry Soiri a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil doi ani și jumătate. Oltenii au făcut anunțul oficial:

“Universitatea Craiova mută pe tabla de șah a perioadei de mercato și transferă un internațional finlandez care a evoluat ultima oară la HJK Helsinki. Pyry Soiri a semnat cu Știința un contract valabil pe 2 ani și jumătate, va purta tricoul cu numărul 18 și va intra sub comanda lui Ivaylo Petev din debutul cantonamentului.

Noul nostru fotbalist cu 43 de prezențe în Naționala Finlandei va întări postul de fundaș dreapta, dar poate evolua și în cele două flancuri ale atacului. Mult succes în tricoul alb-albastru, Pyry!”, este anunţul oltenilor.

Universitatea Craiova a realizat primul transfer din acest mercato. FANATIK a aflat în exclusivitate că oltenii au bătut palma cu Pyry Soiri (29 de ani). Fotbalistul este internațional finlandez și vine să acopere postul de fundaș dreapta în Bănie.

Transfer la Universitatea Craiova. Pyry Soiri va juca sub comanda lui Ivailo Petev

Universitatea Craiova nu se lasă mai prejos și, după FCSB și Rapid, face și ea primul transfer din această iarnă. Din informațiile FANATIK, Pyry Soiri a sosit în România și urmează să semneze cu clubul patronat de Mihai Rotaru. Internaționalul finlandez este fundaș dreapta, dar poate evolua și în cele două flancuri ale atacului.

ADVERTISEMENT

Soiri ar urma astfel să rezolve problema fundașului dreapta la Universitatea Craiova. Pe acel post, în acest sezon, au fost folosiți atât Ștefan Vlădoiu, cât și Mihai Căpățînă. Primul nu a dat randamentul scontat, iar al doilea este o improvizație, Căpățînă fiind de meserie mijlocaș.

Din informațiile obținute în exclusivitate de site-ul nostru, Pyry Soiri va semna cu oltenii din postura de jucător liber de contract. Finlandezul a evoluat ultima dată pentru HJK Helsinki, formație la care, în 39 de meciuri, a marcat trei goluri și a oferit patru assist-uri.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că Pyry Soiri a ajuns deja în România, iar transferul este ca și perfectat. Nu mai rămâne decât ca finlandezul să facă vizita medicală și să semneze contractul cu gruparea din Bănie.

Pyry Soiri
Pyry Soiri a sosit în România pentru a semna cu Universitatea Craiova. FOTO: Fanatik

Sorin Cârțu, despre punctul nevralgic al Universității Craiova: „Nu este acea coloană”

Pyry Soiri este așadar primul transfer pe care îl face Universitatea Craiova în mandatul bulgarului Ivailo Petev. Este, probabil, doar prima achiziție a oltenilor din această iarnă. Pe locul 3 în SuperLiga, la zece puncte în spatele liderului FCSB, U Craiova are nevoie de întăriri pentru a reintra în lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

Un semnal de alarma l-a tras și fostul președinte Sorin Cârțu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA: „Gândește-te ce însemnau punctele în meciurile astea foarte accesibile.

Vreau să văd întotdeauna, e o regulă nu simplă, cât se poate de eficientă, axul central, portarul serios, fundașii centrali, mijlocașul central defensiv. Mai departe mergi pe cel care organizează jocul. Nu este la noi această coloană, ceea ce trebuie să fie, acest ax.

ADVERTISEMENT

Obiectiv, trebuia să ne gândim și la asta cu accidentarea fundașilor centrali și incapacitatea de a alinia mereu fundași centrali de care te simți și tu mai în siguranță. Cu continuitate în joc, foarte mulți acolo au apărut, Silva după nu știu ce accidentare,

Screciu după accidentare și face întindere. Apare acolo Crețu care are mari deficiențe în zona de fundaș central. El aleargă foarte mult, e darnic în ceea ce înseamnă evoluție în teren, dar face niște greșeli aproape imparabile”, a declarat Sorin Cârțu.

  • 43 de meciuri și 7 goluri are noul transfer al Universității Craiova pentru naționala Finlandei
  • 400.000 de euro este cota lui Pyry Soiri, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
3,25 este cota BETANO pentru pronosticul "X solist" la partida Universitatea Craiova - Farul