Fotbal international

Robert Lewandowski tună și fulgeră pentru că nu a primit Balonul de Aur: ”Toți știau că a fost anul meu”

05.12.2020 | 16:30
Robert Lewandowski tuna si fulgera pentru ca nu a primit Balonul de Aur Toti stiau ca a fost anul meu
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski, 32 de ani, câștigător a 5 trofee cu nemții de la Bayern Munchen în acest an, le reproșează celor de la France Football că nu au decernat Balonul de Aur în 2020. 

La cei 32 de ani ai săi, polonezul se află în vârful carierei. Și tocmai în acest an cei de la France Football au hotărât să nu decerneze Balonul de Aur, spunând că din cauza situației generate de pandemia de coronavirus clasamentul nu poate fi concludent.

ADVERTISEMENT

Vârful lui Bayern, campion în Bundesliga și în Liga Campionilor, e furios pentru că nu poate lua și Balonul de Aur. „Cineva a decis că nu se va da trofeul în 2020.

Lewandowski e furios pentru că nu a primit Balonul de Aur

Poate că s-a pripit când a luat această hotărâre, pentru că e singurul trofeu care nu se acordă în 2020. Jucătorii, antrenorii și jurnaliștii știu că acesta a fost anul meu”, a spus pentru cei de la Daily Mail vârful, principalul favorit la trofeul FIFA The Best, în urmă cu ceva timp.

ADVERTISEMENT

5 competiții a câștigat Lewandowski cu nemții în acest an: campionatul, Cupa și Supercupa în Germania, plus Liga Campionilor și Supercupa Europei.

Jucătorul din Polonia care i-a întrecut în 2020 pe Cristiano Ronaldo și Leo Messi și la trofee, și la golurile reușite, le dedică și coechipierilor succesul individual: „Știu că fiecare premiu individual aparține întregii echipe. E dificil pentru o echipă să joace fără vârf, dar nici vârful nu poate juca fără o echipă în spate”.

ADVERTISEMENT

60 de milioane de euro valorează polonezul

55 de reușite are fotbalistul lui Bayern Munchen în stagiunea 2019-2020 în 47 de jocuri. În actualul sezon a marcat de 15 ori în 14 meciuri. Robert Lewandowski este cotat la 60 de milioane de euro pe site-urile de specialitate. Înainte de a veni la Bayern Munchen, polonezul a jucat pentru Borussia Dortmund. Lech Poznan și Znicz Pruszkow sunt alte două echipe pe la care jucătorul a trecut în cariera sa.

Fotbalistul lui Bayern Munchen l-a reclamat la poliție pe fostul său agent, iar impresarul a ajuns în arest, la sfârșitul lui octombrie.

ADVERTISEMENT

Cezary Kucharski l-a reprezentat pe jucătorul din Polonia timp de 10 ani de zile, însă înțelegerea dintre ei s-a terminat în urmă cu doi ani. Ei au avut o firmă care se ocupa de toate contractele jucătorului lui Bayern Munchen. La sfârșitul lui septembrie, Lewandowski și-a lovit un coleg de echipă.

ADVERTISEMENT