News

Robert Negoiță recunoaște: „Mi s-a cerut șpagă”. Care a fost răspunsul primarului

26.02.2021 | 16:23
Robert Negoita recunoaste Mi sa cerut spaga Care a fost raspunsul primarului
ADVERTISEMENT

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a recunoscut că i s-a cerut șpagă, în urmă cu 18 ani. Răspunsul acestuia a fost unul ferm.

Pe vremea aceea, politicianul era om de afaceri, iar mita trebuia acordată pentru aprobarea unui PUZ. Edilul nu numai că a refuzat propunerea, dar a organizat un flagrant.

ADVERTISEMENT

Discuția a avut loc în contextul scandalului PUZ-urilor. Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a întrunit în cursul zilei de vineri având pe ordinea de zi mai multe proiecte, printre care și suspendarea PUZ-urilor coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6.

Robert Negoiță, recunoaște: „Mi s-a cerut șpagă”. Care a fost răspunsul primarului

Robert Negoiță este nemulțumit de modul în care se manageriază problema PUZ-urilor din București: „ajungem în situația pe care o avem de dinainte de PUZ-uri, PUZ-uri de sector, în care fiecare își face PUZ pe parcela lui”.

ADVERTISEMENT

„Se duce la Consiliul General și așa ajungem în situația regretabilă în care avem casă – bloc – casă – bloc. Pentru că unul a vrut să facă o casă și a autorizat direct, altul a vrut să facă bloc, noi am dat cu PUZ, că așa prevede PUG (Plan Urbanistic General n.r.)”, a adăugat acesta, potrivit Digi24.

„La Primăria Generală știm noi cum se rezolva problema”, menționează edilul. Fiind întrebat la ce se referă, Negoiță a sugerat clar că șpaga este la ordinea zilei. El a explicat că știe despre ce ce vorba, pentru că a trecut prin astfel de experiențe, fiind pus în situația în care trebuia să dea mită.

ADVERTISEMENT

„Eu am fost înainte și dezvoltator și știu bine cum trec PUZ-urile în general pe la Consiliul General. Trebuie să lucrezi cu firma care trebuie, să dai plicușorul pe unde trebuie. Și niște chestiuni”, susține primarul Sectorului 3.

El a povestit o întâmplare din tinerețe, pe când făcea parte din mediul de afaceri: „vin din zona economică. Eu, personal, am organizat un flagrant, acum 18 ani când eram în mediul de afaceri și nu mai puteam să rezist și mi s-a cerut șpagă”, a dezvăluit el.

ADVERTISEMENT

Negoiță a ținut să precizeze că nu a fost de acord cu asemenea lucruri: „am dat-o cu flagrant, cu scris pe ei, cu procurori lângă mine și cu tehnică”.

ADVERTISEMENT