Sport

Roberto Mancini e dărâmat după dispariția lui Gianluca Vialli. ”Pierd un frate, speram la o minune”

Extrem de afectat de pierderea bunului său prieten Gianluca Vialli, Roberto Mancini a avut nevoie de timp pentru a putea vorbi despre sentimentele care-l încearcă.
08.01.2023 | 08:32
Roberto Mancini e daramat dupa disparitia lui Gianluca Vialli Pierd un frate speram la o minune
Vialli și Mancini se îmbrățișează după ce Italia a câștigat Euro 2020. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gianluca Vialli s-a stins, ieri, la vârsta de 58 de ani. O pierdere pe care o plânge lumea fotbalului de pretutindeni. Acum o face și Roberto Mancini, care, îndurerat, a avut nevoie de mai bine de o zi pentru a-și aduna puterile să-și exprime sentimentele.

Roberto Mancini îl caracterizează, plin de durere, pe Vialli: ”Luca era bucurie și ar trebui să fie amintit așa”

Roberto Mancini a fost colegul lui Gianluca Vialli. Erau supranumiți ”gemenii golului”. Se întâmpla în superba echipă a Sampdoriei care a luat Cupa Cupelor, în 1989. Cu dubla lui Vialli, în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Apoi au câștigat Serie A, în 1991. Și aveau să joace, în 1992, finala Cupei Campionilor, cedând în fața Barcelonei. Echipa care le refuzase, în 1988, Cupa Cupelor. Atunci când, în sferturi, italienii o eliminaseră pe Dinamo.

Ulterior drumurile lor s-au despărțit. Prietenia nu s-a stins însă. Și, împreună, pe banca Italiei, au izbutit să câștige Euro 2020, după o finală câștigată în fața Angliei, pe Wembley.

ADVERTISEMENT

Gianluca s-a retras însă de la națională, tocmai din pricina bolii. S-au văzut pe 29 decembrie 2022, la Londra. A fost momentul ultimei îmbrățișări.

”Era neputincios, lipsit de forță, cu vocea slăbită, dar foarte lucid. A fost un leu până la capăt. Am vorbit câte puțin despre toate. Chiar m-a întrebat cum a decurs stagiul de pregătire din decembrie cu tinerii.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, m-a întrebat o mulțime de lucruri, a vrut să știe tot, să cunoască progresul proiectului nostru (n.r. naționala Italiei)”, spune Mancini.

A făcut-o la mai bine de o zi după dispariția bunului său prieten. A avut nevoie să-și adune gândurile după această lovitură dură înainte de a-și exprima emoțiile.

ADVERTISEMENT

”Am pierdut un frate. Speram la un miracol. Nu m-am simțit foarte bine în aceste ultime ore, este o mare pierdere pentru mine, pentru familia sa în primul rând și pentru tot fotbalul italian.

Ne vedeam, vorbeam, glumeam, era mereu bine dispus și asta mă ridica puțin și pe mine. Relația noastră a fost una bazată pe mare respect, dragoste, prietenie. Luca a fost un om vesel și ar trebui să fie amintit astfel.

Luca a fost foarte bun ca secund la națională. I-a făcut pe băieți, mai ales pe cei tineri, să înțeleagă ce înseamnă tricoul Italiei. A fost un plus valoare pentru noi. Luca a fost mereu un om vesel, care s-a bucurat de viață. Așa trebuie să ne amintim de el”, a spus Mancini într-un interviu difuzat de forul de specialitate italian, citat de Corriere dello Sport.

 

ADVERTISEMENT