Fotbal intern

Rodion Cămătaru pune presiune uriașă înainte de derby-ul Universitatea Craiova – FCSB: „Își joacă ultima carte!”. Exclusiv

Rodion Cămătaru a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că prevede un derby crucial în lupta la titlu și Europa între Universitatea Craiova și FCSB.
30.04.2023 | 10:23
Rodion Camataru pune presiune uriasa inainte de derbyul Universitatea Craiova  FCSB Isi joaca ultima carte Exclusiv
Universitatea Craiova - FCSB, derby crucial pentru podiumul din SuperLiga: „Își joacă ultima carte. Nu mai există altă cale pentru cupele europene”. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Derby-ul Universitatea Craiova – FCSB se va juca duminică, de la ora 21:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar confruntarea din Bănie are o miză importantă pentru ambele formații. Rodion Cămătaru a declarat că oltenii au nevoie de cele trei puncte pentru a spera la podiumul din SuperLiga.

Universitatea Craiova – FCSB, derby crucial pentru podiumul din SuperLiga: „Își joacă ultima carte. Nu mai există altă cale pentru cupele europene”

Sfârșitul play-off-ului se apropie cu pași repezi, iar oltenii vor să fie pe podiumul din SuperLiga la sfârșitul sezonului 2022-2023. Universitatea Craiova este două lungimi în spatele celor de la FCSB, cu 37 de puncte, iar Eugen Neagoe își dorește să urce pe poziția a treia după derby-ul din Bănie.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru se înscrie pe lista ambasadorilor Universității Craiova, iar atacantul de legendă va da lovitura de start pe stadionul „Ion Oblemenco” la derby. Acesta va fi însoțit de nepotul său, dar și de foștii săi colegi din perioada petrecută în Bănie.

„Da, emoții sunt întotdeauna la fotbal după ce te retragi în momente de genul. Mai ales că l-am invitat și pe nepotul meu, trebuie să mi-o dea bine acolo și să nu greșească, glumesc. Va fi frumos, mai ales că voi fi cu toți colegii pe teren. Cred că va fi o prezentare pe stadion”, a declarat Rodion Cămătaru.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că derby-ul din Bănie este crucial pentru podiumul din SuperLiga. CFR Cluj a ratat calificarea în finala Cupei României Betano, iar calculele pentru calificarea în cupele europene le-a încurcat planurile granzilor din SuperLiga.

„Întotdeauna au fost meciuri așteptate, deja s-au vândut peste 20.000 de bilete și cred că va fi plin. Sunt meciuri așteptate cu sufletul la gură, Steaua (n.r. FCSB) vine după eșecul cu Rapid și încearcă să revină cât de cât, va fi un meci destul de dificil pentru Craiova.

ADVERTISEMENT

Poate să câștige oricine, Steaua (n.r. FCSB) își joacă ultima carte, iar Craiova poate să treacă pe locul trei. Mai ales că CFR Cluj a ieșit din Cupa României nu mai există altă posibilitate pentru cupele europene. Întotdeauna a fost susținută de suporteri, a avut momente bune de joc și rezultate de aceea este anunțat atât de așteptat derby-ul”, a spus fostul atacant.

Rodion Cămătaru, despre presiunea de pe stadionul „Ion Oblemenco”: „Toată lumea joacă bine la Craiova, se mobilează și adversarii”

Legendarul vârf este convins că oltenii își doresc să depășească performanțele din anii trecuți, însă cedează în unele momente din cauza presiunii. Rodion Cămătaru continuă să regrete titlul de campioană pierdut de Universitatea Craiova în 2020.

ADVERTISEMENT

„Este clar că vor tot timpul cât mai sus și victorii, mai ales o finală a campionatului sau o Cupă. Sunt derby-uri așa cum era înainte cu Dinamo și Steaua. Craiova joacă bine după un anumit punct, dar când intervine momentul când trebuie să alergi, ne-am lovit și nu am putut să trecem.

De-al lungul anilor am jucat și cu campionatul pe masă cu CFR, poate de mai multe ori, dar cu Cluj puteam să câștigăm și totuși nu am făcut-o. Este stresul puternic, lume multă și toată lumea joacă bine la Craiova, se mobilează și adversarii”, spune Rodion Cămătaru.

Speranțele pentru un campionat nu s-au spulberat în Bănie, iar Rodion Cămătaru anunță că Universitatea Craiova l-a revitalizat pe unul dintre cei mai buni marcatori. Fostul câștigător al Ghetei de Aur a declarat că vedetele de la FCSB sau trupa lui Eugen Neagoe pot face diferența în derby.

„Sperăm ca va fi bine și vom câștiga un campionat. A fost puțin marcant că Elvir Koljic nu a jucat o perioadă și nu a putut să fie lângă echipă din cauza accidentării, au fost momente foarte grele. Lipsa lui Koljic care la un moment era cel mai bun marcator.

Contează enorm accidentările care l-au tras pe dreapta de câteva ori. De multe ori nu ne-am concentrat bine și am avut probleme în apărare. În final este o perioadă de lungă de timp fără campionat, sperăm că în viitor îl vor câștiga. Ambele echipe au individualități și pot face diferența atât la Craiova, cât și la FCSB, cred că asta se așteaptă”, a încheiar legenda.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,37 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori