Sport

Rodion Cămătaru, sigur înainte de Israel – România: „Nu avem cum să ratăm”

Rodion Cămătaru a analizat în exclusivitate pentru FANATIK meciul Israel - România și șansele „tricolorilor” de calificare la EURO 2024.
17.11.2023 | 21:05
Rodion Camataru sigur inainte de Israel  Romania Nu avem cum sa ratam
Rodion Cămătaru, sigur înainte de Israel - România: „Nu avem cum să ratăm”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Selecționata lui Edi Iordănescu este aproape de calificarea la EURO 2024, însă „tricolorii” au un meci decisiv sâmbătă cu Israel. Rodion Cămătaru le-a transmis un mesaj internaționalilor români prin intermediul FANATIK și speră ca România să se califice la turneul final din Germania.

Rodion Cămătaru, despre Israel – România: „Avem un meci destul de greu, dar avem două soluții din trei”

Un egal sau trei puncte cu Israel califică echipa națională la EURO 2024, iar elevii lui Edi Iordănescu se mobilizează la maxim pentru obiectivul propus încă de la începutul campaniei. Israelienii au câștigat un punct cu Elveția, însă rezultatul din Ungaria nu schimbă calculele pentru „tricolori”.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” lui Edi Iordănescu sunt „condamnați” să se califice la EURO 2024 în viziunea lui Rodion Cămătaru. Fostul mare atacant din istoria României este de părere că partida cu Israel va fi o misiune dificilă, însă internaționalii români nu pot pierde șansa să fie din nou la un turneu final.

„Va fi un meci destul de greu mai ales după partida de aseară, mi-a lăsat o impresie bună Israel chiar dacă nu a jucat cu echipa completă. Mi-au lăsat o impresie bună și cred că o să avem un meci destul de greu, dar din trei soluții avem două: victoria și meci nul.

ADVERTISEMENT

Sper să depășim momentul ăsta și să facem un rezultat bun. Speranța este, aproape toată lumea și-a asumat că ne vom califica pentru că sunt șansele care sunt extraordinar de mari, nu avem cum să ratăm și ne vom califica. Este bine venită într-un moment destul de dificil vizavi de performanțele internaționale”, a spus Rodion Cămătaru.

„Nu poți să abordezi meciuri de genul pe apărare, de ce îți e frică nu scapi”

Rodion Cămătaru speră la un meci perfect din partea „tricolorilor” cu Israel, iar elevii lui Edi Iordănescu să forțeze golul la poarta lui Omri Glazer. Acesta este de părere că România nu trebuie să se apere în fața adversarilor, deoarece astfel le poate da peste cap planurile naționalei.

ADVERTISEMENT

„Am avut și un penalty clar la meciul cu Elveția, le-a dat o încredere mare pentru meciul cu România, dar să sperăm că vom fi destul de inteligenți să scoatem un rezultat bun. Nu poți să abordezi meciuri de genul ăsta pe apărare, nu ai cum și este greu.

Trebuie să jucăm foarte bine, când joci pe apărare de ce îți e frică nu scapi. Să joace bine de tot pe toate compartimentele și să știe să puncteze când are momentul, suntem într-un moment bun adică am arătat omogenitate pentru că joacă de mult timp împreună, au avut rezultate și ne dă speranțe mari.

ADVERTISEMENT

Cred că la nivelul ăsta trebuie să stai foarte bine la nivel psihic și din toate punctele de vedere, sunt conștienți că va fi un meci dificil și cred că fiecare trebuie să se pregătească pentru asemenea meciuri. Îmi aduc aminte când jucam asemenea meciuri când nu dormeam trei, patru zile pentru că tot timpul eram cu gândul acolo”, a declarat marele atacant”, a mai spus Cămătaru.

Trebuia să fie Aurelian Chițu în lotul României?! Răspunsul lui Cămătaru: Un golgheter trebuie chemat”

Rodion Cămătaru este de părere că Aurelian Chițu merita să fie în lotul lui Edi Iordănescu pentru „dubla” cu Israel și Elveția. Acesta le-a transmis un mesaj „tricolorilor” înaintea partidei care poate decide calificarea la EURO 2024.

„Nu știu cu cine joacă, cred că o să joace cu Drăguș, dar cine joacă trebuie să fie responsabil. Cred că vor fi responsabili pe toată durata partidei, sper să marcăm primii.

S-a vorbit mult de Chițu, am spus de la început că un golgheter trebuie chemat la echipa națională. Am văzut că marchează, este prezent și numai de anul ăsta, ci de anul trecut. Sunt doi ani de când s-au impus în campionat. Sunt comentarii care pot fi reluate după acest meci. 

Cei care sunt acolo trebuie să își facă datoria. Am un mesaj: să se concentreze extraordinar pentru acest meci și să fie responsabili”, a încheiat fostul mare internațional român.

ADVERTISEMENT
2,75 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la Israel - România