Sport

Trei lucruri care nu s-au văzut la TV în Israel – Elveţia 1-1! Tabela, eroul-martir şi scandalul. Video

FANATIK a fost pe Pancho Arena la Israel - Elveţia 1-1, meci restanţă din preliminariile EURO 2024 şi îţi prezintă cele mai importante momente care nu s-au văzut la TV.
16.11.2023 | 09:47
Trei lucruri care nu sau vazut la TV in Israel  Elvetia 11 Tabela eroulmartir si scandalul Video
Cele mai tari momente care nu s-au văzut la TV din Israel - Elveţia 1-1 (sursă foto: Fanatik / colaj foto: Fanatik)
ADVERTISEMENT

Israel şi Elveţia au remizat pe Pancho Arena, scor 1-1, iar naţionala României este din ce în ce mai aproape de calificarea la EURO 2024. FANATIK a fost prezent la partida jucată la Felcsut, unde selecţionata lui Alon Hazan este păzită 24 din 24 la hotelul de lângă micuţul stadion.

Clipe emoţionante înainte de startul Israel – Elveţia 1-1. Povestea eroului-martir de pe bannerul suporterilor

Tribuna a 2-a de pe Pancho Arena a fost umplută de fanii israelieni, care şi-au susţinut favoriţii încă de la primele schimburi de la încălzire şi până la finalul meciului. Mulţi dintre suporteri au venit cu poze ale unor concetăţeni răpiţi de Hamas, însă un baner a fost cel care a produs emoţie. Într-o poză, un tânăr, pe numele Netta Epstein, realizează un plonjon, însă mesajul este unul care aduce aminte de un erou-martir: “You’ll never walk alone! Netta Epstein”.

ADVERTISEMENT

Pe 7 octombrie 2023, Netta Epstein s-a numărat printre primele victime ale războiului dintre Israel şi Palestina. Tânărul de 22 de ani se afla împreună cu logodnica lui în kibutz-ul Kfar Aza, când atacatorii au început masacrul. Fără să stea de două ori pe gânduri, Netta s-a aruncat peste o grenadă şi i-a salvat viaţa celei alături de care trebuia să se căsătorească în aprilie 2024. Un suprem sacrificiu făcut în numele iubirii.

“A murit pentru ca eu să trăiesc, aşa că trebuie să trăiesc. Ar fi o trădare să nu fac acest lucru. Mi-e dor de iubirea lui”, povestea, printre lacrimi, Irene Shavit în presa din Israel. Povestea lui Netta Epstein a făcut înconjurul lumii, iar eroismul lui a fost cinstit la meciul Israel – Elveţia 1-1, când bannerul a stat agăţat în tribune până la fluierul de final.

ADVERTISEMENT
Netta Epstein
Bannerul dedicat eroului-martir Netta Epstein

Jucătorii s-au putut vedea, în direct, pe tabela de pe Pancho Arena

Pancho Arena este un stadion care iese din tipare, iar cele două tabele de marcaj au un loc aparte. Acestea au fost montate în spatele porţilor, însă la meciul Israel – Elveţia 1-1 au avut rol de ecrane gigant pentru spectatori.

Transmisia în direct a partidei a fost reluată pe cele două tabele de marcaj, cu mici pauze când erau trecute siglele celor două ţări şi scorul. Diferenţa faţă de TV a fost absenţa reluărilor, însă deseori jucătorii priveau spre cele două ecrane în scurtele pauze de joc.

ADVERTISEMENT
Elvetia Israel
Jucătorii Elveţiei şi Israelului s-au putut vedea pe tabela stadionului

La unele faze mai încinse, jucătorii celor două selecţionate îi făceau semne arbitrului Anthony Taylor să privească spre ecrane, chiar dacă reluările nu erau difuzate. Cu toate acestea, tot sistemul VAR a fost cel la care s-a apelat, în special la golul israelienilor.

Scandal cu micuţa galerie a Elveţiei la finalul meciului

Elveţia a ratat şansa să obţină încă de miercuri calificarea la EURO 2024, după ce Shon Weissman a egalat în minutul 88. Mai mult, selecţionata lui Murat Yakin a terminat meciul în zece oameni, după ce Edimilson Fernandes a văzut direct cartonaşul roşu.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului,mai mulţi jucători ai Elveţiei au evitat să meargă spre tribuna în care se aflau suporterii care au făcut deplasarea. Yann Sommer şi câţiva jucători s-au îndreptat spre acea parte a stadionului, însă fanii au început să gesticuleze nervos, timp în care un pahar de carton a zburat spre gazon.

Fotbaliştii Elveţiei au plecat rapid spre vestiare, în huiduielile fanilor, în timp ce jucătorii Israelului sărbătoreau punctul obţinut cu fanii. Sâmbătă, de la ora 21:45, va fi ziua decisivă în Grupa I, când Elveţia primeşte vizita selecţionatei din Kosovo, iar Israel şi România se vor întâlni la Felcsut. La egalitate de puncte, elveţienii şi tricolorii ar putea să obţină, cu o etapă înaintea finalului preliminariilor, biletele pentru turneul final din Germania.

Fanii elvetieni i-au huiduit pe jucatorii lui Murat Yakin

ADVERTISEMENT
2,75 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „1 solist” la Israel - România