Fotbal international

Rodri, interviu în Spania înaintea meciului cu România! Starul lui Manchester City a vorbit despre acomodarea la viața din Anglia, îmbinarea facultății cu fotbalul și diferența dintre Guardiola și Simeone

17.11.2019 | 21:14
Rodri interviu in Spania inaintea meciului cu Romania Starul lui Manchester City a vorbit despre acomodarea la viata din Anglia imbinarea facultatii cu fotbalul si diferenta dintre Guardiola si Simeone
ADVERTISEMENT

Rodri, convocat de Robert Moreno pentru dubla cu Malta și România, a acordat un interviu în publicația spaniolă Marca în care a abordat subiecte precum diferențele dintre Diego Simeone, fostul său antrenor de la Atletico, și Pep Guardiola, lupta pentru titlu dintre Manchester City și Liverpool, dar și despre modestia sa, o raritate în lumea actuală a fotbalului.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 7,50 este cota pentru “X” la meciul Spania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Rodri nu a mers la Manchester City pentru Pep Guardiola

Dacă în multe cazuri fotbaliștii schimbă tabăra după un anumit antrenor, cu care au avut o colaborare bună, Rodri susține că a ales să plece de la Atletico Madrid la Manchester City pentru proiectul de pe „Etihad Stadium”, nu pentru a lucra cu Pep Guardiola. În interviul dat în Marca, mijlocașul spaniol susține că există diferențe mari între Diego Simeone, tehnicianul cu care a lucrat la Atletico Madrid, și Guardiola, sub comanda căruia se antrenează la Manchester.

Este complet diferit să lucrez cu Pep Guardiola, în comparație cu perioada de la Atletico Madrid. Guardiola și Simeone sunt două firi complet diferite, au viziuni diferite, moduri diferite de a lucra, dar ambii sunt foarte ambițioși și au mentalitate de învingători. Nu pot spune că am mers la Manchester City pentru că Guardiola era acolo. Mai degrabă proiectul m-a convins, dar e clar că mă bucur că pot fi antrenat de el, mă ajută foarte mult”, susține Rodri.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul fără tatuaje și conturi pe rețele de socializare

Pe lângă siguranță în joc și viziune, Rodrigo Hernandez, la 23 de ani, a impresionat prin modestia și simplitatea de care a dat dovadă. Spaniolul nu are tatuaje, nu conduce mașini scumpe și nu și-a făcut conturi pe rețelele de socializare. Rodri susține că ăsta este stilul său de viață și nu s-a schimbat deloc de când a intrat în atenția publică datorită fotbalului:

Sunt un băiat normal, nimic mai mult. Pentru mine este foarte important, mai ales în lumea în care trăim, să rămân cu picioarele pe pământ. Întotdeauna am fost așa, de dinainte de a intra în atenția publică. E felul meu de a fi și este viața pe care vreau să o duc. Nu-mi place să ies în evidență, să trăiesc viața la limită din toate punctele de vedere. Sunt bine așa, fericit cu situația în care mă aflu. Nu este ușor să rămâi în acest fel, dar sunt foarte importanți oamenii de lângă mine. Cu toate care vin spre tine odată ce intri în lumea fotbalului, fără experiență, ar fi ușor să faci greșeli. Mai ales la o vârstă fragedă chiar ar fi firesc să faci greșeli, de asta e important să ai oameni lângă tine care să te ghideze”, admite mijlocașul spaniol.

ADVERTISEMENT

Contactul cu Anglia. Lupta pentru titlul din Premier League

Rodri a ajuns în această vară la Manchester City, prima experiență fotbalistică din afara granițelor Spaniei. Cu toate astea, mijlocașul spaniol declară că acomodarea cu Anglia nu a fost deloc grea, oamenii fiind respectuoși. Despre lupta la titlu în Premier League, Rodri recunoaște că va fi greu ca City să o oprească pe Liverpool.

Acum descopăr cultura din Anglia, dar îmi place pentru că oamenii sunt foarte respectuoși, foarte pasionali în legătură cu fotbalul, buni cunoscători ai jocului. Liverpool joacă la o viteză incredibilă și iese totul…”, recunoaște Rodi.

ADVERTISEMENT

Cum îmbină facultatea cu fotbalul

Deși a plecat din Spania în vară, Rodri continuă, de la distanță, studiile la Facultatea de Administrare a Afacerilor. Spaniolul declară că este mai dificil să găsească timpul pentru a se ocupa de lucrurile ce țin de facultate, dar că principalul său obiectiv pe termen scurt este să obțină diploma de licență.

Încă studiez. Este mai greu acum, pentru că e distanța, iar ritmul meciurilor de aici este mai alert, jucăm din trei în trei zile, dar mai am foarte puțin și vreau să termin facultatea. Va fi și o pauză de campionat de două săptămâni în februarie și vreau să profit de ea. Voi merge în Spania pentru a-mi putea da examenele. Chiar dacă e mai greu cu programul, dacă știi să-l managerieze, există timp pentru toate. Este adevărat că și profesorii au fost mai înțelegători, mi-au permis să nu vin la cursuri. Primul meu obiectiv este să iau diploma de licență în administrarea afacerilor, apoi voi vedea. Cu siguranță voi face ceva, îmi place să am mereu capul ocupat cu ceva”, declară spaniolul.

ADVERTISEMENT