News

Român arestat în Italia, din cauză că şi-ar fi ucis iubita. Bărbatul a încercat să însceneze sinuciderea femeii

Un român care trăieşte în provincia Catania a fost reţinut sub suspiciunea de crimă. După ce şi-ar fi ucis iubita acesta le-a spus anchetatorilor că femeia s-a spânzurat.
20.08.2023 | 22:21
Roman arestat in Italia din cauza ca siar fi ucis iubita Barbatul a incercat sa insceneze sinuciderea femeii
Vera Şchiopu ar fi fost ucisă de iubitul ei, suspectează italienii Foto: Il Mesaggero
ADVERTISEMENT

Un român a fost arestat duminică în Italia, după ce poliţia a descoperit că acesta şi-a ucis iubita, o tânără în vârstă de 25 de ani din Republica Moldova, dar a înscenat sinuciderea acesteia, făcând să pară că tânăra s-a spânzurat.

Românul şi prietenul lui au fost reţinuţi

Femeia a fost găsită decedată în seara zilei de sâmbătă, 19 august 2023, în locuința sa din provincia Catania. Cel care a anunțat decesul a fost chiar iubitul acesteia, care le-a declarat autorităţilor că tânăra s-ar fi sinucis.

ADVERTISEMENT

Când au ajuns la fața locului, carabinierii l-au găsit pe bărbat împreună cu un prieten, tot de naționalitate română, ambii declarându-le oamenilor legii că au găsit-o pe Vera, numele victimei, spânzurată, după cum scrie presa locală.

Totuşi, în cercetările de la faţa locului anchetatorii au găsit mai multe neconcordanţe care i-au făcut să-l suspecteze pe bărbat că de fapt şi-ar fi ucis partenera, cu care locuia într-o casă de pe câmpurile agricole dintre localitățile Ramacca și Paterno.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, iubitul femeii decedate este suspectat şi că a cerut ajutorul unui prieten şi, cu complicitatea conaţionalului său a înscenat sinuciderea acesteia. Ambii bărbaţi au fost reţinuţi.

Organizaţiile de apărare a drepturilor femeilor atrag atenţia că pe baza datelor disponibile, între 2018 şi 2021 aproximativ un sfert din crimele comise împotriva femeilor, 23%, au fost comise de cetăţeni străini, care reprezintă 8,5% din populaţia rezidentă a Italiei.

ADVERTISEMENT

De altfel, dacă se va confirma responsabilitatea celor doi români în această crimă, acesta va fi cel de-al patrulea feminicid (dintr-un total de cinci) comis de străini în ultima lună, în Italia.

Cei doi bărbați arestați sunt acuzați de complicitate la omor, dar poliţia a dezvăluit foarte puține date anchetă din cauza confidențialității maxime impuse de parchetul Caltagirone în acest caz. se ştie că cei doi au 31 şi, respectiv 33 de ani.

ADVERTISEMENT

Nu este încă clar rolul jucat de fiecare dintre suspecți și care sunt detaliile care i-au făcut pe carabinieri să creadă că sinuciderea femeii a fost pusă în scenă pentru a acoperi o crimă.

ADVERTISEMENT
Tags: