News

Român, arestat în Spania pentru uciderea unui conațional. L-a bătut până l-a lăsat fără suflare

Poliția spaniolă a arestat un român care ar fi respinsabil de uciderea în bătaie unui conațional în vârstă de 68 de ani în orașul Aranjuez.
13.01.2023 | 16:51
Roman arestat in Spania pentru uciderea unui conational La batut pana la lasat fara suflare
Chiar agresorula fost cel care a chemat serviciile de urgență Foto: TeleMadrid
ADVERTISEMENT

Lupta brutală cu pumni în cap și alte lovituri a avut loc în jurul orei 20.15 în după-amiaza zilei de marți, în vecinătatea zonei de agrement Rancho Grande de lângă râul Tagus din orașul Aranjuez, oraș cu circa 60.000 de locuitori din Comunitatea Autonomă Madrid.

Român, arestat în Spania pentru uciderea unui conațional

Patrula de poliție a găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat, arestându-l imediat pe presupusul făptuitor, ambii cetățeni români.

ADVERTISEMENT

Însuși atacatorul, un al român în vârstă de 64 de ani, a fost cel care a alertat marți seara serviciile de urgență în jurul orei 21.00 despre cele întâmplate, detaliază un purtător de cuvânt al Urgențelor 112 Comunitatea Madrid.

În apel, el a solicitat prezența poliției pentru o ceartă. La fața locului au venit Poliția Națională și Summa, care au găsit victima la ora 21.15 în vecinătatea zonei de agrement Rancho Grande, de lângă râul Tagus. Bărbatul era deja mort.

ADVERTISEMENT

Victima a suferit un grav traumatism cranioencefalic, o lovitură puternică la cap și mai multe leziuni faciale.

Agenții Poliției Naționale l-au arestat pe presupusul criminal, un bărbat, care l-ar fi bătut până la moarte după ce s-a certat cu el în casa abandonată pe care cei doi bărbați o ocupaseră în Aranjuez.

ADVERTISEMENT

De anchetă s-a ocupat Grupul VI Omucideri al Brigăzii Provinciale de Poliție Judiciară din cadrul Cartierului Superior al Poliției din Madrid, relatează publicația TeleMadrid.

Trupele SUMMA112 deplasate la fața locului nu au putut decât să confirme decesul bărbatului care a suferit un traumatism cranian grav și diverse răni faciale.

ADVERTISEMENT

Bătaia dintre cei doi români este unul dintre cele mai violente episoade care au zguduit comunitatea din Aranjuez în ultimii ani.

Precedentul a fost uciderea a două femei de către cumnatul lor, Juan Mendoza, care a încercat să-și omoare și soacra, scrie Noticias Para Municipios.

Evenimentele datează din iunie 2019, când atacatorul, cunoscut sub numele de „Juanín”, a împușcat mai multe dintre rudele soției sale de la fereastra casei sale, ucigând două cumnate, de 35 și 23 de ani, și rănindu-și la un picior fosta soacră.

ADVERTISEMENT
Tags: