News

Român din Spania, bătut într-o secție de poliție. Bărbatul avea o criză psihotică și credea că a intrat într-un spital

Un român din Spania a fost bătut într-o secție de poliție. Bărbatul venise să ceară ajutor, trecând printr-un episod psihotic.
23.02.2024 | 11:53
Roman din Spania batut intro sectie de politie Barbatul avea o criza psihotica si credea ca a intrat intrun spital
Român din Spania, bătut într-o secție de poliție. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un român din Spania a fost bătut într-o secție de poliție, acolo unde a ajuns în urma unei crize psihotice. Bărbatul intrase în clădire pentru a cere ajutor, crezând că se află într-un spital. Cazul halucinant a avut loc în mai 2022, în Valladolid. Acum, polițistul spaniol acuzat că l-a reținut ilegal și agresat pe român, este judecat.

Român din Spania, bătut într-o secție de poliție

Victima suferă de o boală psihică, iar la momentul respectiv trecea printr-un episod specific afecțiunii cu care se cofruntă. El a intrat în secția de poliție și a cerut ajutor, imaginându-și că se află într-o unitate medicală.

ADVERTISEMENT

Nu a primit niciun fel de sprijin și nici nu a fost înțeles de agentul de poliție care se afla la birou. Din contră, a fost agresat. Pentru că omul îi punea întrebări incoerente, polițistul s-a enervat, spunând că a reacționat în acest fel deoarece ”vin mereu oameni ciudați la secția de poliție”, notează Ziarul Românesc.

Agentul susține că nu deținea informații cu privire la boala românului. Mai mult, în acel moment era nevoit să se ocupe și de taximetristul care îl transportase la secție și care cerea banii pe cursă. Pentru a se apăra, omul legii spune că suferea de Covid și în ziua respectivă se simțea foarte rău.

ADVERTISEMENT

În timp ce agentul discuta cu șoferul de taxi, românul a fugit în interiorul secției de poliție. Era singura persoană care asigura paza la intrare în ziua cu pricina. Polițistul susține că s-a gândit că situația s-ar putea transforma într-o tragedie, pentru că în postul de poliție era și un depozit de explozibili.

Polițistul susține că și românul ar fi fost agresiv

Ulterior a solicitat sprijinul unor colegi și au reușit să îl găsească pe cetățeanul român la etajul al doilea al clădirii. Au încercat să îl scoată, însă bărbatul s-ar fi împotrivit. Mai mult, polițistul susține că românul a fost primul care a reacționat agresiv, lovindu-l în timp ce se aflau pe scări.

ADVERTISEMENT

Însă, agentul spune că în acel loc nu sunt amplasate camere de supraveghere. Pe de altă parte, scenele în care românul este bătut cu pumnii și picioarele au fost surprinse de camerele video.

Polițistul a recunoscut că reacția lui nu a fost una corespunzătoare. Victima a declarat că trecea printr-un episod psihotic. Atunci când a văzut steagul Spaniei, el a crezut că se află în fața unui spital și a intrat, dorind să ia legătura cu un psihiatru.

ADVERTISEMENT

Procurorii cer ca polițistul să stea șapte ani și jumătate în spatele gratiilor. În schimb, avocatul apărării cere pedeapsa minimă și o amendă de 90 de euro. Agresorul și-a cerut iertare și a oferit daune morale în valoare de 9.000 de euro.

ADVERTISEMENT