News

Un român a murit în Spania după o defecțiune a sistemului airbag. ”N-am mai văzut așa ceva”

Un român a murit într-un accident minor în Spania, din cauza unei defecțiune a mașinii pe care o conducea. Polițiștii spun că nu au mai văzut niciodată un astfel de caz.
14.02.2024 | 17:59
Un roman a murit in Spania dupa o defectiune a sistemului airbag Nam mai vazut asa ceva
larinconada.es
ADVERTISEMENT

Tânărul în vârstă de 27 de ani își conducea mașina pe șoseaua de centură a orașului Palma de Mallorca, iar în urma coliziunii o piesă metalică din componența sistemului airbag a fost aruncată înspre șofer. Aceasta i-a secționat vena jugulară, astfel că tânărul nu a avut nicio șansă.

Un român a murit în Spania după o defecțiune a sistemului airbag

Conform informațiilor prezentate de Poliția Rutieră din Spania, autoturismul nu se deplasa cu viteză mare, astfel că în mod normal niciodată impactul nu ar fi trebuit să fie fatal. “A fost un accident cum avem alte patru sau cinci pe zi. A fost o defecțiune mecanică fără nicio legătură cu accidentul, ceva extrem de rar. N-am mai auzit niciodată de așa ceva”, a mărturisit un polițist conform presei din Spania.

ADVERTISEMENT

Digi24 reamintește că accidentul s-a produs inițial între două autovehicule, fără ca cineva să fie rănit în momentul tamponării. Mașina condusă de șoferul român a venit din spate și a lovit cele două mașini. Deși nici această tamponare nu a fost serioasă, airbag-ul a lansat o piesă metalică spre gâtul șoferului, care l-a ucis.

Oamenii legii au menționat că în mașina respectivă se mai aflau doi pasageri, care au suferit răni ușoare. Nimeni nu poate crede că tânărul de 27 de ani și-a pierdut viața în acest mod, fiind vorba despre o defecțiune a sistemului.

ADVERTISEMENT

“Este vorba de o consecință a funcționării defectuoase a dispozitivului, care se poate produce, în special dacă are o vechime mare sau dacă a fost reparat anterior”, au transmis polițiștii, conform sursei citate.

Accident cumplit la Târgu Mureș: un bărbat de 35 de ani a murit

În urmă cu 24 de ore, un tânăr în vârstă de 35 de ani murea, de data aceasta pe drumurile din România, după ce a intrat pe contrasens și a lovit frontal un camion. Polițiștii au motive să creadă că în acest caz este vorba despre o sinucidere, mai ales că șoferul a intrat cu viteză pe contrasens fără să dea semne că vrea să evite impactul.

ADVERTISEMENT

A ajuns în stare gravă la spital și celălalt șofer, care a încercat cu o manevră disperată să evite impactul, după care a ajuns cu mașina în șanț. Potrivi polițiștilor, accidentul s-a produs pe Calea Sighișoarei din Târgu Mureș.

”Din primele informații, conducătorul unei autoutilitare, respectiv un bărbat de 35 de ani, din Târgu Mureș, în circumstanțe ce urmează a fi stabilite prin cercetări, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu o altă autoutilitară, condusă de un bărbat de 32 de ani, din municipiul Reghin.

ADVERTISEMENT

Aceasta din urmă, în baza unei posibile manevre de evitare, a pătruns în șanțul de pe marginea părții carosabile”, au transmis reprezentanții IPJ Mureș. Polițiștii au deschis în acest caz dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, însă urmează să determine cu exactitate ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT