News

Român, torturat de polițiști în Italia: “Au șters cu mine pe jos”

Un român se plânge că a fost torturat de polițiștii din Italia, undeva în Verona. Bărbatul povestește clipele de groază prin care a trecut în celulă.
07.06.2023 | 22:52
Roman torturat de politisti in Italia Au sters cu mine pe jos
Român, torturat de polițiști în Italia. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cinci polițiști au fost arestați în Verona, nord-estul Italiei, și au fost plasați sub arest la domiciliu, fiind suspectați că au torturat mai multe persoane. Printre oamenii torturați s-ar afla un român, care a făcut o serie de dezvăluiri șocante referitoare la situația prin care a trecut.

Român, torturat de polițiști în Italia

Presa din Italia susține că nu mai puțin de patru agenți de poliție și un inspector sunt acuzați de lovirea și insultarea unor persoane arestate în diverse intervenții, în timp ce 12 colegi de-ai lor sunt anchetați pentru că au știut ce se întâmpla, dar s-au făcut că plouă.

ADVERTISEMENT

Ziariștii au stat de vorbă cu un fost deținut, un român, care a povestit cum polițiștii l-au obligat să urineze într-un colț al celulei, undeva în sediul Prefecturii Poliției din Verona. Mai apoi, polițiștii l-au bătut pe bărbat și l-au târât în acel colț pentru a-l obliga să șteargă urina cu corpul său.

”Am fost forțat să urinez într-un colț al camerei și am fost folosit ca o cârpă, au șters cu mine pe jos”, s-a plâns românul, conform Observatornews.ro. Nu mai puțin de cinci oameni ai legii au fost reținuți, așadar, pentru aceste fapte. ”În cazul în care aceste fapte se confirmă, sunt de o gravitate uriaşă”, a punctat ministrul italian de Interne Matteo Piantedosi.

ADVERTISEMENT

Asta, pentru că acest comportament ”aduce atingere demnităţii victimelor, dar şi onoarei şi reputaţiei”, lucru subliniat de ministrul de interne. Scandalul a fost dezvăluit în timp ce la Milano o femeie a depus o plângere împotriva polițiștilor, pentru că aceștia au bătut-o, iar imaginile au devenit virale pe internet.

În videoclip se vede cum trei agenți o încercuiesc pe femeia în vârstă de 41 de ani, o lovesc în cap și la corp cu bastoane, după care o stropesc pe față cu gaz. Femeia nu a putut să se apere și a asistat neputincioasă la întreaga scenă. Cazul seamănă oarecum cu cel al unui bărbat care, de data aceasta, a fost agresorul și a bătut măr doi polițiști în Elveția.

ADVERTISEMENT

Bătaia a fost atât de cruntă încât unul dintre polițiști și-a dat demisia, oripilat de cele văzute. ”Auzeam cum trosneau oasele”, s-a plâns victima în fața instanței. Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost oprit de doi polițiști din Heerbrugg, care patrulau în oraș alături de un alt coleg.

Oprit pentru un control de rutină, românul a scos o bară de fier de 50 de centimetri și i-a atacat, iar un polițist s-a ales cu mâna ruptă. A ajuns în cele din urmă la spital și atacatorul, cu traume nespecificate. Cert e cei doi polițiști au fost diagnosticați cu suferințe psihice și nu mai pot dormi noaptea.

ADVERTISEMENT

Mai mult, unul dintre polițiști și-a dat demisia pentru că e traumatizat. ”Un astfel de atac nu trebuie să facă parte niciodată din pericolul profesional al unui ofițer de poliție”, a transmis avocatul apărării. Bărbatul a negat cu vehemență că i-a atacat vreodată pe polițiști, deși există multe dovezi ADN.

ADVERTISEMENT
Tags: