News

Româncă din Elveția, condamnată la închisoare din cauza unor pastile de paracetamol. Planul diabolic pus la cale

O româncă stabilită în Elveția a fost condamnată la 10 ani de închisoare din cauza unor pastile de paracetamol. Planul macabru pus la cale de conaționala noastră.
15.02.2024 | 14:27
Romanca din Elvetia condamnata la inchisoare din cauza unor pastile de paracetamol Planul diabolic pus la cale
Cum a încercat o româncă din Elveția să-și ucidă soțul cu paracetamol. A fost condamnată la 10 ani de închisoare. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O româncă stabilită de mai mulți ani în Elveția s-a ales cu o condamnare definitivă la 10 ani de închisoare din cauza unor pastile de paracetamol. Ce plan a pus la cale alături de un coleg de muncă.

Cum a încercat o româncă din Elveția să-și ucidă soțul cu paracetamol. A fost condamnată la 10 ani de închisoare

Cazul în care este implicată conaționala noastră are ca punct de plecare anul 2016. Atunci, femeia a decis să-și omoare soțul. Pentru asta i-a cerut ajutorul unui coleg de muncă.

ADVERTISEMENT

Cei doi au început să-i pună în băuturi o doză foarte mare de Paracetamol. Planul lor întunecat nu a avut succes. Bărbatul a murit, însă nu din cauza medicamentelor, ci în urma unui atac de cord suferit în 2017, în timpul procesului, notează publicația Watson.ch.

Procesul româncei și al colegului de muncă s-a întins pe durata mai multor ani. În 2019, ambii suspecți au fost acuzați de tentativă de omor și au primit pedepse cu închisoare de aproximativ 10 ani.

ADVERTISEMENT

În plus, magistrații de la Curtea Administrativă din Zug a decis ca românca să își piardă permisul de ședere. Astfel, ea urmează a fi expulzată din Elveția imediat după executarea pedepsei.

Decizia privind expulzarea are la bază gravitatea infracțiunii, durata semnificativă a pedepsei, dar și de faptul că femeia este considerată o forță de muncă valoroasă în România datorită educației sale excelente, cunoștințelor lingvistice și experienței profesionale, mai notează presa din Elveția. De notat că femeia a acceptat decizia Curții din Zug și nu a contestat-o la Curtea Federală din Lausanne.

ADVERTISEMENT

Presa din Elveția, detalii privind modul de acțiune al româncei și al colegului ei

Sursa citată oferă și detalii privind modul în care românca (38 de ani) și colegul ei (45 de ani) au încercat să-l ucidă pe soțul conaționalei noastre. Astfel, cei doi urmăreau să-i provoace victimei o insuficiență renală, profitând de obiceiul lui de a consuma mult alcool. Cei doi inculpați au acționat între jumătatea lunii mai și sfârșitul lunii august din 2016. Au amestecat doze mari de paracetamol în băutura bărbatului.

Pe lângă analizele medico-legale, procuratura elvețiană a intrat și în posesia a mii de mesaje pe WhatsApp în care inculpații au făcut schimb de informații despre cele mai bune metode și mijloace de ucidere a bărbatului.

ADVERTISEMENT

În ciuda acțiunii celor doi, soțul româncei a supraviețuit. El a murit ulterior, în urma unui infarct suferit în timpul primului proces în fața instanței penale din Zug, în decembrie 2017.

ADVERTISEMENT