Sport

România a coborât în clasamentul FIFA! Ce locuri ocupă adversarele „tricolorilor” de la EURO 2024

România a coborât în clasamentul FIFA după amicalele cu Irlanda de Nord (1-1) și Columbia (2-3) din luna martie. Ce poziții ocupă adversarele „tricolorilor” de la EURO 2024.
04.04.2024 | 14:20
Romania a coborat in clasamentul FIFA Ce locuri ocupa adversarele tricolorilor de la EURO 2024
România a coborât un loc în clasamentul FIFA după amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România a coborât o poziție în clasamentul FIFA, până pe locul 46. „Tricolorii” nu au impresionat în amicalele de la finalul lunii martie cu Irlanda de Nord (1-1) și Columbia (2-3) și au ajuns la un coeficient de 1468.17, cu o scădere de 4.56 puncte.

România a coborât în clasamentul FIFA!

România a coborât până pe locul 46 în clasamentul mondial al echipelor naționale față de luna februarie după actualizarea făcută joi de FIFA. „Tricolorii” lui Edi Iordănescu au disputat două meciuri de pregătire la finalul lunii martie și nu au reușit să obțină vreo victorie.

ADVERTISEMENT

În primul test, România a întâlnit Irlanda de Nord pe Arena Națională, scor 1-1. În al doilea și ultimul amical de la finalul lunii trecute, naționala României a dat piept cu Columbia pe Civitas Metropolitano din Madrid.

Sud-americanii au condus cu 3-0, însă finalul de meci le-a aparținut „tricolorilor”. Totuși, România nu a avut forța să restabilească egalitatea și a pierdut la limită, scor 2-3. Mali, națională care nu s-a calificat niciodată la Cupa Mondială, i-a depășit pe „tricolori”.

ADVERTISEMENT
  • 3 poziții a urcat Mali în clasamentul FIFA, până pe locul 44, după victoriile din amicalele cu Mauritania și Nigeria, ambele cu 2-0

Ce locuri ocupă adversarele „tricolorilor” de la EURO 2024 în clasamentul FIFA

România a fost repartizată în Grupa E la EURO 2024 alături de Belgia, Slovacia și Ucraina. Belgienii, principalii favoriți la câștigarea grupei, au remizat cu Irlanda (0-0) și Anglia (2-2) în amicalele disputate la finalul lunii martie.

ADVERTISEMENT

Naționala pregătită de Domenico Tedesco a urcat o poziție în clasamentul FIFA după actualizare, până pe locul 3. Argentina este lider în ierarhie, urmată pe locul 2 de vicecampioana mondială Franța.

Slovacia, ultima adversară pe program din grupele EURO 2024 a României, se menține pe locul 48 în clasamentul FIFA. Naționala lui Francesco Calzona a pierdut cu Austria (0-2) și a remizat cu Norvegia (1-1) în ultimele două meciuri amicale.

ADVERTISEMENT
  • Columbia ocupă locul 12 în clasamentul FIFA după ultima actualizare

România va debuta la EURO 2024 cu Ucraina, locul 22 în clasamentul FIFA

Ucraina s-a calificat în Grupa E la EURO 2024 după ce a câștigat barajul, unde le-a învins pe rând pe Bosnia (2-1) și Islanda (2-1). Ucrainenii au fost conduși în ambele partide, însă au avut forța să răstoarne rezultatul.

Naționala lui Serhiy Rebrov a urcat două locuri în clasamentul FIFA după cele două victorii. Ucraina ocupă locul 22. „Tricolorii” vor debuta la turneul final contra Ucrainei pe 17 iunie, de la ora 16:00. Următorul clasament FIFA va fi anunţat pe 20 iunie.

Programul României la EURO 2024: 

  • 17 iunie, ora 16:00: România – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – România (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – România (Waldstadion, Frankfurt)
ADVERTISEMENT