Sport

România – Irlanda de Nord 1-1, în primul meci de pregătire pentru Euro 2024. Man a marcat pentru “tricolori”

Vezi aici România - Irlanda de Nord în format LIVE STREAM. Partida se dispută vineri, 22 martie, de la ora 21:45. Este prima partidă de pregătire a “tricolorilor“ pentru Euro 2024.
23.03.2024 | 00:27
Romania  Irlanda de Nord 11 in primul meci de pregatire pentru Euro 2024 Man a marcat pentru tricolori
Dennis Man a fost cel mai activ jucător al naționalei din meciul cu Irlanda de Nord. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
22-03-2024
18:15

România - Irlanda de Nord 1-1

Final de meci! 

Min 90+4: Ianis Hagi face o preluare senzațională, către poarta adversă, dar se ridică fanionul. 

VEZI AICI VIDEO CU CELE MAI IMPORTANTE FAZE

INFO! Pe Arena Națională s-au anunțat 30.439 de spectatori

Min. 75: Naționala României domină teritorial partida. Britanicii se mulțumesc să se apere. 

A început repriza a doua! 

Pauză! 

Min 45+2: Mogoș scapă singur  după o pasă foarte bună a lui Burcă, dar este blocat fix în momentul șutului. 

Min 44: Portarul oaspeților primește cartonaș galben pentru trageri de timp. 

Min 23: GOOOL România!!! Dennis Man primește o minge lungă în partea dreaptă. Fotbalistul Parmei atacă poarta, își face mingea pe stângul și înscrie cu un șut puternic. 

Min 7: GOOOL Irlanda de Nord!!! Bradley are o cursă formidabilă pe partea dreaptă, îi pasează lui Reid, iar debutantul înscrie cu o execuție de efect. 

Min. 2: Mogoș are prima acțiune periculoasă a României. Scapă pe partea dreaptă, dar centrarea sa este respinsă din careul de șase metri. 

A început partida!

Echipele de start la meciul amical România – Irlanda de Nord.

  • România: Fl. Niță – Mogoș, Drăgușin, Burcă, Manea – Cicâldău R. Marin, Stanciu – Man, Pușcaș, Fl. Coman. Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu – Rațiu, Șut, M. Marin, Alibec, Fl. Tănase, Mihăilă, Hagi, A. Rus, Drăguș, Moruțan, Sorescu, Olaru, Racovițan. Selecționer: Edi Iordănescu.
  • Irlanda de Nord: Hazard – Hume, Toal, McNair – Bradley, Charles, Thompson, Lane, Spencer – Reid, Price. Rezerve: Peacock-Farrell, Southwood – Donnelly, McMenamin, Marshall, Lavery, Smyth, 1McCann, Boyd, Magennis, Brown. Selecționer: Michael O’Neill.

România – Irlanda de Nord este primul amical al lunii martie, pe care îl vor juca “tricolorii“ lui Edi Iordănescu. După partida din 22 martie, urmează meciul contra naționalei Columbiei, programat pentru 26 martie.

România – Irlanda de Nord, live video online, în primul amical înainte de Euro 2024

La meciul cu nord-irlandezii, selecționerul își propune să testeze cât mai mulți dintre jucătorii pe care se bazează pentru Euro 2024. Turneul final se desfășoară în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie. Iată cum arată lotul selectat de Iordănescu pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia:

ADVERTISEMENT

Portari

Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Ștefan Târnovanu (FCSB), Florin Niță (Gaziantep), Marian Aioani (Rapid)

Fundași

Cristi Manea (CFR Cluj), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Tottenham), Adrian Rus (Pafos), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow)

ADVERTISEMENT

Mijlocași

Marius Marin (Pisa), Alex Cicâldău (Konyaspor), Nicolae Stanciu (Damac), Darius Olaru (FCSB), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu), Răzvan Marin (Empoli), Adrian Șut (FCSB), Dennis Man (Parma), Ianis Hagi (Alaves), Valentin Mihăilă (Parma), Flornel Coman (FCSB), Denis Drăguș (Gaziantep)

Atacanți

George Pușcaș (Bari), Florin Tănase (Al-Okhdood), Denis Alibec (Muaither)

Cine transmite la TV partida România – Irlanda de Nord

Meciul dintre oamenii lui Edward Iordănescu, cel care are ca obiectiv obținerea a minimum 4 puncte în grupa de la Euro 2024, și Irlanda de Nord va fi difuzat de Prima TV. Partida poate fi urmărită și pe FANATIK.ro în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Selecționerul a anunțat în cadrul conferinței de presă de dinaintea partidei că Alex Mitriță încă păstrează șanse să fie convocat la Euro 2024. Atacantul Universității Craiova nu a fost selectat să facă parte din lotul pentru amicalul cu Irlanda de Nord.

Programul echipei naționale până la Euro 2024

După meciul cu Irlanda de Nord, programat pentru vineri, de la 21:45, România va mai juca un amical și marți. Partida contra naționalei Columbiei se joacă pe 26 martie, de la 21:30, pe stadionul Metropolitano, din Madrid. La meciul împotriva sud-americanilor va fi prezent și Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Sunt programate alte două partide amicale, pentru luna iunie. În data de 4 iunie, “tricolorii“ joacă împotriva Bulgariei, iar pe 8 iunie, România înfruntă Liechtenstein.

Cote pariuri la meciul României cu Irlanda de Nord

Cota pentru un succes al “tricolorilor“ în duelul cu Irlanda de Nord este 1,80. Remiza are cota 3,35, în timp ce un succes al oaspeților este cotat cu 4,40.

Nu se anunță multe goluri pe Arena Națională, cel puâin din direcția bookmakerilor. Cota pentru peste 3 goluri este 3,35, în timp ce “sub 3 goluri“ are cota 1,31.

România – Irlanda de Nord, live stream, 21:45, Prima TV

Chiar dacă este doar un meci de pregătire, partida România – Irlanda de Nord este una importantă pentru selecționerul Iordănescu și elevii săi. Britanicii nu s-au calificat din grupa H, însă au învins Danemarca cu 2-0 în ultima etapă.

“Tricolorii“ vor să câștige pe Arena Națională, mai ales că meciul va fi disputat în fața unui public numeros. Sunt toate șansele ca pe stadionul din București să fie peste 30.000 de oameni.

ADVERTISEMENT
Tags: